«Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν, όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Η ΝΔ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών», σημείωσε. Αναφερθείς στα self tests, υπογράμμισε ότι αυτά «μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως επικουρικό μέσο και όχι ως κύριο μέσο για την ιχνηλάτηση της πανδημίας». «Η αξιοπιστία τους, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι αρκετά μειωμένη», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας ακόμα αιχμές για τη διαδικασία της προμήθειάς τους την οποία χαρακτήρισε «ύποπτη».

«Θα έπρεπε να συνταγογραφούνται, δωρεάν και μαζικά, μοριακά τεστ», τόνισε, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημιουργίας μιας νέας εστίας υπερμετάδοσης σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση για την πανδημία στη χώρα μας».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της επιστημονικής επιτροπής από πλευράς της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την όλη κατάσταση της πανδημίας». «Το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε υπουργούς να προαναγγέλλουν αποφάσεις της επιτροπής, προτού καν η επιτροπή συνεδριάσει. Πρόκειται για ξεκάθαρη μετάθεση της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης στους επιστήμονες. Η επιτροπή γίνεται ο “αρμός” μέσω του οποίου μεταβιβάζονται πολιτικές αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ανέφερε επίσης ότι «αν δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε σχέση με όσους νοσούν, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που δείχνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Αυτή τη στιγμή έχουμε 780 διασωληνωμένους, από τους οποίους τουλάχιστον οι 150 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Συνεπώς κάθε κίνηση ανοίγματος δραστηριοτήτων, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, έχει τεράστια επικινδυνότητα, όταν η ΝΔ δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πραγματική ιχνηλάτηση της πανδημίας μέσω δωρεάν συνταγογράφησης των μοριακών τεστ», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook