Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα Σάββατο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι αρμόδιος για την Ευρώπη, δρ Hans Kluge.

Στόχος να ενημερώσουν τον αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και τα οφέλη του εμβολιασμού.

Ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ μίλησε για την προσφορά των εμβολίων και τόνισε τη σπουδαιότητα των μηνυμάτων που δίνει ο αρχιεπίσκοπος για τον εμβολιασμό.

«Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το τρίτο κύμα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι πλησιάζει ο εορτασμός του Ορθόδοξου Πάσχα, θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν με ασφάλεια. Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ και γι’ αυτό, Μακαριώτατε, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμη και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον».

Επίσης, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την προσφορά της εκκλησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες και ανέφερε ότι «προσβλέπει σε συνεργασία, γιατί η εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο να παίξει».

«Πρέπει να γίνει ένας συντονισμός, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνμος.

«Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτής της συνεργασίας και έτσι προχωρούν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλουν προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο Βασίλης Κικίλιας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του και τόνισε ότι «σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα και με τις λιγότερες απώλειες από αυτήν την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook