Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα (video)
Kυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή είναι σε συνεννόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης.
Σε λύση που ικανοποιεί σε ένα βαθμό την πλευρά της Εκκλησίας και παράλληλα δεν θα κρίνεται απαγορευτική απ’ την επιτροπή επιστημόνων για την λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα φαίνεται πως καταλήγουν κυβέρνηση και Εκκλησία.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας με τη μορφή συμψηφισμού, ώστε να μην ταραχθούν τα πράγματα και να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύω ότι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Για να προσθέσει: «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».
Ως προς την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από το ναό».
Όπως αποκάλυψε το MEGA, κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή είναι σε συνεννόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης. Και αυτό διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα όπως γίνεται καθώς είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA, η Ανάσταση θα γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, στις 7, 8 ή και 9 το οποίο όμως θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας.
Από την πλευρά της κυβέρνηση και των λοιμωξιολόγων λένε ότι οι ιερείς και όλοι όσοι βρίσκονται πέριξ της εκκλησίας τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και μάλιστα όταν υπάρχει περίπτωση που κάποιοι πιστοί ενδεχομένως δεν τηρούν είναι και για να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε εξέλιξη το θρίλερ των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ: Στις κάλπες εκατομμύρια Αμερικανοί για τον έλεγχο του Κογκρέσου – Ξεκίνησε η καταμέτρηση
- Ρουβάς: To επικό βίντεο – απάντηση στην Καινούργιου που ρωτούσε «παιδιά ο Σάκης με ξέρει;»
- Κομισιόν: Νέος οδηγός επιβίωσης 72 ωρών προς τους Ευρωπαίους σε περίπτωση κρίσης
- Νικόλ Ελευθεριάδου: Η επιστροφή στο πόλο, το νέο ξεκίνημα στη Βουλιαγμένη και ο μεγάλος στόχος του Λος Άντζελες – Όλα όσα αποκάλυψε στο Game On με την Ντορέττα Παπαδημητρίου
- Πιερρακάκης: «Καθιερώνουμε σταθερό επιτόκιο 3% για ευάλωτους και επιλέξιμους οφειλέτες στον εξωδικαστικό – Δεκαπλασιάζουμε τα πρόστιμα στους servicers»
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα των κατηγορούμενων – Βρέθηκαν 300.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – Στη φυλακή η σύντροφος του Φιρινίδη: «Ο πρώην σύζυγός μου είναι εθισμένος στον τζόγο, λείπουν μόνο 900.000 ευρώ από τους εράνους, πήρα μία τσάντα Louis Vuitton», είπε (βίντεο)
- Ο Γιώργος Πατούλης γιορτάζει δύο χρόνια γάμου με τη Νάνσυ Κοιλού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook