Kυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή είναι σε συνεννόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης.

Σε λύση που ικανοποιεί σε ένα βαθμό την πλευρά της Εκκλησίας και παράλληλα δεν θα κρίνεται απαγορευτική απ’ την επιτροπή επιστημόνων για την λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα φαίνεται πως καταλήγουν κυβέρνηση και Εκκλησία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας με τη μορφή συμψηφισμού, ώστε να μην ταραχθούν τα πράγματα και να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύω ότι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Για να προσθέσει: «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Ως προς την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από το ναό».

Όπως αποκάλυψε το MEGA, κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή είναι σε συνεννόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης. Και αυτό διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα όπως γίνεται καθώς είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA, η Ανάσταση θα γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, στις 7, 8 ή και 9 το οποίο όμως θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας.

Από την πλευρά της κυβέρνηση και των λοιμωξιολόγων λένε ότι οι ιερείς και όλοι όσοι βρίσκονται πέριξ της εκκλησίας τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και μάλιστα όταν υπάρχει περίπτωση που κάποιοι πιστοί ενδεχομένως δεν τηρούν είναι και για να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook