Τροπολογία του υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο που αφορά τον νέο κώδικα των δικαστικών υπαλλήλων, η οποία κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, θεσπίζει το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η τροπολοφία αφορά απόψεις που διατύπωσαν οι ειδικοί ή ψήφους τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της επιτροπής.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρεται στην τροπολογία.

Παράλληλα, η ίδια τροπολογία θεσπίζει την επταήμερα εργασία, περιλαμβανομένων και των αργιών, στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ προβλέπονται δύο βάρδιες, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

«Για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και για το χρονικό διάστημα μέχρι 30/9/21 τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου του Ωνασείου των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των τοπικών ομάδων Υγείας καθώς και τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας δύναται να λειτουργούν επτά μέρες την βδομάδα από Δευτέρα ως Κυριακή (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών αργίας) λόγω εκτάκτων και εξαιρετικών αναγκών κατά παρέκκλιση των κείμενων γενικών ή ειδικών διατάξεων», αναφέρεται στην τροπολογία.

«Το ωράριο λειτουργίας αυτών ορίζεται σε δύο βάρδιες από τις 7 ως τις 12. Με τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων συμπληρώνονται και ενισχύονται οι παρεχόμενες λοιπές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

«Με απόφαση του διοικητή της οικείας ΔΥΠΕ ή του αρμοδίου εποπτικού οργάνου του εμβολιαστικού κέντρου καταρτίζεται μηνιαίο πρόγραμμα απασχόλησης του προσωπικού των εμβολιαστικών κέντρων με το οποίο εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη την εβδομάδα από το σύνολο του προσωπικού αυτών», τονίζεται στη ρύθμιση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook