Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, καθώς εξέδωσε σήμερα νέα Navtex στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, για τις 20, 25 και 26 Μάΐου.


Warning: Undefined variable $post in /var/www/vhosts/bigpost.gr/httpdocs/wp-content/themes/whsk_bigpostgr/functions/content.php on line 47

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/vhosts/bigpost.gr/httpdocs/wp-content/themes/whsk_bigpostgr/functions/content.php on line 47

Νέα Navtex για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο εξέδωσε η Τουρκία. Η ναυτική οδηγία είναι για τις 20, 25 και 26 Μαΐου. Ταυτόχρονα, θέτει και ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Η Άγκυρα λέει πως η Navtex που εκδόθηκε από τον σταθμό της Λήμνου παραβιάζει το κατεστών αποστρατιωτικοποίησης της Σαμοθράκης και της Λήμνου, το οποίο θεσπίστηκε το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Παράλληλα απαιτεί την ακύρωση της ελληνικής άσκησης, υποστηρίζοντας πως οι περιοχές που δεσμεύει η Navtex επικαλυπτουν τουρκικές περιοχές.

Στο μεταξύ η τουρκική ναυτική οδηγία που έχει εκδοθεί για τις 20, 25 και 26 Μαΐου αφορά σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου και μεταξύ Χίου και Σκύρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook