Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν οι κ.κ. Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Απαντώντας σχετικά με το ότι 7 βουλευτές της ΝΔ έχουν στείλει επιστολή στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας διεύρυνση του ωραρίου στην εστίαση και να επανέλθει η μουσική, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «Και το ωράριο θα ανοίξει και η μουσική θα επανέλθει, όσο προχωρά ο εμβολιασμός και προχωρά και η ανοσία. Είμαστε στους πάνω από 3 εκατ. εμβολιασμούς με την πρώτη δόση. Δε γίνεται από καπρίτσιο ό,τι γίνεται, αλλά για επιδημιολογικούς λόγους. Όταν είναι δυνατή η μουσική πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο, μιλάμε δυνατά και εκπέμπονται σταγονίδια. Σε όλο τον κόσμο όλες οι επιστημονικές επιτροπές αναφέρουν ως πρώτο παράγοντα επικινδυνότητας την εστίαση και τη μουσική, και ακολουθούν τα αθλητικά κέντρα, δηλαδή όπου υπάρχει μια επαφή. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, δέκα ημέρες έμειναν».

«Νομίζω ότι την ισορροπία ανάμεσα στα με προϋποθέσεις ανοιχτά μαγαζιά και τα αναγκαία μέτρα, θα τη βρούμε. Σημασία έχει πώς θα έχουμε, παράλληλα με αυτά τα δειλά βήματα, μόνιμα μέτρα ιχνηλάτησης. Η υπόθεση αυτή δεν τελείωσε. Παράλληλα με τον εμβολιασμό που πρέπει να προχωράει, πρέπει να δούμε τι μόνιμα μέτρα ιχνηλάτησης υπάρχουν, αρχικά στους χώρους εργασίας όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι. Τα self-tests ήρθαν να αντικαταστήσουν τα μόνιμα μέτρα που θα έπρεπε να έχει πάρει η πολιτεία. Έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις που έλεγαν το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με νέες αίθουσες, και με εκ περιτροπής διδασκαλία. Ένα χρόνο μετά η πολιτεία δεν είχε τα αντανακλαστικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Την ίδια ώρα η κατάσταση στα ΜΜΜ είναι τραγική. Υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την υγεία», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης.

«Αν η κυβέρνηση είχε κάνει αυτά που είπε ο κ. Σκουρλέτης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε άλλα. Είναι ψέμα ότι είμαστε πρώτοι στους θανάτους ανά εκατομμύριο. Είμαστε στη θέση νούμερο 16 και πάνω από εμάς σε θανάτους είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία κλπ.. Οι χώρες είχαν έξαρση του ιού σε διαφορετικούς μήνες. Πρόκειται για μία πανδημία με 150 εκατ. κρούσματα στον κόσμο και 3,2 εκατ. νεκρούς. Προσπαθείτε να κάνετε αντιπολίτευση ακόμη», απάντησε η κ. Βούλτεψη.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο

Μιλώντας για τις αυριανές προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, και το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει την ίδια στάση, καλώντας τον κόσμο σε κινητοποιήσεις, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «Συζητάμε αν θα υπάρχουν μπουζούκια στην εστίαση, και λέμε αν ο κόσμος θα συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθεί για το αν θα πληρώνονται οι υπερωρίες; Όλοι πρέπει να κατέβουν αύριο στην απεργία για να μην περάσουν αυτά τα βαθύτατα αντεργατικά μέτρα».

«Τα φαινόμενα συνωστισμού συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Αλλά κοινοβουλευτικό κόμμα δεν εξωθεί σε αυτά πουθενά σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστρία άνοιξαν στις 3 Μαΐου. Δεν μετέφεραν καν την Πρωτομαγιά. Αυτοί είπαν ότι κοιτάζουν τα νοσοκομεία τους. Μόνο εδώ γίνονται αυτά», απάντησε η κ. Βούλτεψη.

«Αύριο πρέπει να υπάρχει μια πάνδημη απάντηση σε ένα από τα πιο αντεργατικά νομοσχέδια. Θέλουν να ελαστικοποιήσουν τελείως τις εργασιακές σχέσεις», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Σκουρλέτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook