Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει και έχουν λάβει έστω μία δόση γνωστοποίησε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων και το πρόγραμμα εμβολιασμών σχολίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τέλος των SMS πλησιάζει αλλά θα πρέπει «να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές».

Ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα προβλήματα με τα self tests, τα οποία χαρακτήρισε «ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα».

Αναφορικά με τα ενδεχόμενα προνόμια των εμβολιασμένων, υποστήριξε ότι «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και έχουν λάβει έστω τη μία δόση του εμβολίου.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη και η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, δήλωσε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς και ότι στην κοινωνία κυριαρχούν δύο συναισθήματα σε σχέση με αυτό: η θλίψη και η οργή. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση συζητά την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook