Τον εισαγγελέα επισκέφθηκε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη - Τι συζήτησαν - Τι περιείχε ο φάκελος που του παρέδωσε

Με αφορμή την αύξηση της εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, προκειμένου να συζητήσoυν το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, και παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας που περιείχε στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.

Τα όσα περιέχονται στο φάκελο είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας… Περιέχουν διευθύνσεις και ονόματα ατόμων που εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και περιγράφουν τη δομή και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα. Ο φάκελος περιλαμβάνει 500 ονοματεπώνυμα Ελλήνων και ξένων και δεκάδες εγκληματικές οργανώσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα η αυστηροποίηση των ποινών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook