Φάκελο με διευθύνσεις και ονόματα εγκληματιών έδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον Εισαγγελέα
Τον εισαγγελέα επισκέφθηκε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη - Τι συζήτησαν - Τι περιείχε ο φάκελος που του παρέδωσε
Με αφορμή την αύξηση της εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, προκειμένου να συζητήσoυν το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο υπουργός συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, και παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας που περιείχε στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.
Τα όσα περιέχονται στο φάκελο είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας… Περιέχουν διευθύνσεις και ονόματα ατόμων που εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και περιγράφουν τη δομή και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα. Ο φάκελος περιλαμβάνει 500 ονοματεπώνυμα Ελλήνων και ξένων και δεκάδες εγκληματικές οργανώσεις.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα η αυστηροποίηση των ποινών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αντώνης Ρέμος – Κλαυδία: Θα συνεργαστούν στα Mad Video Music Awards 2026 – Δείτε βίντεο
- Μάρω Κοντού: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Αττικόν” (Βίντεο)
- Δράμα: Με σιδερολοστό και 8 μαχαιριές ο αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο του πριν αυτοκτονήσει – Του είχε ζητήσει να χωρίσουν (βίντεο)
- Ναύπλιο: «Πέθανε από ανακοπή εξαιτίας της πίεσης από δεκάδες Ρομά», λέει ο Γιαννάκος για τη 55χρονη νοσηλεύτρια που κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας (βίντεο)
- Τραγωδία στην Κόνιτσα : Γείτονας των τεσσάρων αδερφών που απανθρακώθηκαν μέσα στο κοντέινερ περιγράφει πως ζούσαν (βίντεο)
- Δήμος Σερβίων: Χορηγεί €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στην Ελάτη
- Νόμοι της Καρδιάς – Νέα ξένη σειρά έρχεται στον ΣΚΑΪ
- Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Δεύτερος με διαφορά 9,1 μονάδων ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, στην 4η θέση η Καρυστιανού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook