To μήνυμα του προέδρου του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:

«Γιορτάζουμε την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Η λεβεντιά της κρητικής ψυχής αποδείχθηκε ανώτερη από τη γερμανική μπότα και έτσι στη Μάχη της Κρήτης ο Κρητικός λαός με σθένος και απαράμιλλο θάρρος αντιστάθηκε αποδεκατίζοντας τις επίλεκτες μονάδες των γερμανών αλεξιπτωτιστών.

Με αυτόν τον τρόπο η Κρήτη έστειλε μήνυμα αντίστασης και νίκης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που στέναζαν κάτω από τη ναζιστική μπότα.

Εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και διαμηνύουμε ότι η Γερμανία οφείλει να καταβάλει άμεσα τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εντείνουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας προκειμένου η Γερμανία να καταβάλει στην Πατρίδα μας τις Πολεμικές Επανορθώσεις και να εξοφλήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δικαστική διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προσφεύγοντας ενώπιον του αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου.

Παράλληλα και προκειμένου να αυξηθεί η πίεση κατά της Γερμανίας όπως έχουμε προτείνει ήδη από το 2011 η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγράψει τις γερμανικές αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό και να προχωρήσει σε άμεση τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook