Επιδόθηκαν δύο αγωγές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά και των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστο και Γ. Κουρτάκη, καθώς δεν ανεκάλεσαν τα όσα έγραψαν για το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Πηγές από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια».

Τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στην άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου ευρώ, για «αποκατάσταση ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του» και ζητά 1.000.000 ευρώ. Το ποσό δηλώνει πως θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης.

Οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν πως ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε βίλα, όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνιση της κόστισε 1.000.000€. Μάλιστα, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρτάκης δήλωνε πως «είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο», ή «πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μετέφρασαν τα δημοσιεύματα ως αιχμές των δημοσιογράφων για παράνομες πράξεις από τον πρώην πρωθυπουργό, οι οποίες δήθεν επιχειρείται να συγκαλυφθούν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν και από το απόσπασμα του κ. Παπαχρήστου πως ο Αλέξης Τσίπρας «είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή»..

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως «τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος. Η συμφωνία περιλάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή. Το κόστος ανακαίνισης ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης με το σύνολο των παραστατικών να ανέρχεται στις 20.000».

Δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ευρύτερα γνωστός από τον αγώνα που έδωσε μαζί με άλλους δικηγόρους προκειμένου να καταδικαστούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook