Τι ανέφερε για το θέμα της μουσικής στην εστίαση καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία θα συνεχιστεί μέχρι τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η ίδια, αναφερόμενη στα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά την ανακοίνωση του ΠΦΣ ότι στις 19 Ιουνίου θα σταματήσει η δωρεάν διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό από τα φαρμακεία, σημείωσε ότι η συμφωνία έχει ισχύ μέχρι τις 19 Ιουνίου, τονίζοντας ότι «πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο».

Σχετικά με την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου σταματά από σήμερα η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, κ κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η διανομή των self test συνεχίζεται κανονικά, επισημαίνοντας ότι διαφορετική στάση «θα εκληφθεί ως εκβιασμός».

Αναφορικά με την πλήρη απελευθέρωση των μέτρων περιορισμού, η ίδια επιβεβαίωσε ότι στο «τραπέζι» βρίσκονται η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας, ως επόμενα βήματα χαλάρωσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών για τα ζητήματα που έχει θέσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι πρέπει να μιλάμε για διεύρυνση και όχι απελευθέρωση του ωραρίου.
«Δεν αποκλείω σχετικές ανακοινώσεις σήμερα» είπε μάλιστα.

Ερωτηθείσα για τα ενδεχόμενα προνόμια στους εμβολιασμένους, η ίδια επανέλαβε ότι η συζήτηση θα ανοίξει επισήμως όταν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, υπενθυμίζοντας ότι την Πέμπτη 10 Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών. Παράλληλα, είπε ότι σύντομα, εντός του Ιουνίου, θα ακολουθήσει η επόμενη ηλικιακή ομάδα, η άνω των 18 δηλαδή.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί «ασπίδα» και «όπλο» ενάντια στην πανδημία, προκειμένου να χτιστεί ένα συλλογικό «τείχος ανοσίας» απέναντι σε ένα τέταρτο κύμα, διαμηνύοντας ότι «πρέπει να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Τέλος, απέρριψε τα σενάρια ανασχηματισμού, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είναι οπαδός των αλλαγών», προσθέτοντας ότι «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook