Γεωργαντάς: Με ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό η είσοδος ανεμβολίαστων σε μικτούς χώρους
Ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά.
Τον τρόπο, με τον οποίο θα εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους τόσο στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως εξήγησε, ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά. «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ωηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.
Όσον αφορά στην πορεία των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των προνομίων, σημείωσε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στους νέους.
Αναλυτικά, από την περασμένη Δευτέρα που ανακοινώθηκε το freedom pass για τους νέους 18-24 ετών μέχρι και σήμερα έχουν προγραμματιστεί 120.000 νέα ραντεβού, που αντιστοιχούν περίπου σε 60.000 πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι μισοί περίπου εξ’ αυτών είναι οι νέοι 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν μπει στην πλατφόρμα κι έχουν κλείσει τα ραντεβού τους.
«Αυτή τη στιγμή έχουν όλη την άνεση να κλείσουν ραντεβού όποτε θέλουν και σε πολλά διαφορετικά σημεία. Αυτό ίσως τους αφήνει για να το δουν λίγο αργότερα. Από την άλλη, αν μείνουμε στον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών, στους 100.000 την ημέρα, είναι πολύ ικανοποιητικός για να μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε τέλος του καλοκαιριού», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος εκτίμησε ότι τέλος Αυγούστου το ποσοστό θα αγγίξει το 70%.
Παράλληλα, προανήγγειλε την αποστολή νέων SMS τις επόμενες ημέρες στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση πολίτες για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα – Πανελλήνια συγκίνηση
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι πόζες της ηθοποιού με το μπικίνι της σε παραλία του Λος Άντζελες
- Ιωάννα Τούνη: Κλαίγοντας μίλησε για τη δίκη και το revenge porn – «Αντιμετωπίστηκα σαν μια κοινή πόρνη – Γιατί δεν λέμε τα ονόματά τους;» – Βίντεο
- Αυλαία στην τραγωδία στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το Πηγάδι του Διαβόλου
- Νίκος Πλακιάς: Οποιοσδήποτε έχει στο μυαλό του προσωπικά συμφέροντα για να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη πόλη θα με βρει απέναντι
- Άννα Βίσση: Συναυλία-υπερθέαμα στο ΟΑΚΑ για 100.000 θεατές με παραγωγή που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ
- Άγρια κόντρα Φλωρίδη – Καρυστιανού για τη δίκη των Τεμπών: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων – «Κατάντια», απαντά εκείνη (βίντεο)
- Ο Βαρθακούρης βαθμολόγησε Ρέμο, Βέρτη, Μαζωνάκη, Φέρρη και Πλούταρχο, ποιον έβαλε στην κορυφή (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook