Γεωργαντάς: Με ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό η είσοδος ανεμβολίαστων σε μικτούς χώρους
Ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά.
Τον τρόπο, με τον οποίο θα εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους τόσο στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως εξήγησε, ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά. «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ωηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.
Όσον αφορά στην πορεία των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των προνομίων, σημείωσε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στους νέους.
Αναλυτικά, από την περασμένη Δευτέρα που ανακοινώθηκε το freedom pass για τους νέους 18-24 ετών μέχρι και σήμερα έχουν προγραμματιστεί 120.000 νέα ραντεβού, που αντιστοιχούν περίπου σε 60.000 πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι μισοί περίπου εξ’ αυτών είναι οι νέοι 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν μπει στην πλατφόρμα κι έχουν κλείσει τα ραντεβού τους.
«Αυτή τη στιγμή έχουν όλη την άνεση να κλείσουν ραντεβού όποτε θέλουν και σε πολλά διαφορετικά σημεία. Αυτό ίσως τους αφήνει για να το δουν λίγο αργότερα. Από την άλλη, αν μείνουμε στον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών, στους 100.000 την ημέρα, είναι πολύ ικανοποιητικός για να μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε τέλος του καλοκαιριού», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος εκτίμησε ότι τέλος Αυγούστου το ποσοστό θα αγγίξει το 70%.
Παράλληλα, προανήγγειλε την αποστολή νέων SMS τις επόμενες ημέρες στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση πολίτες για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκοπήσεις: Από 15,1% μέχρι 16,1% το προβάδισμα της ΝΔ –Υπερ των αγροτών οι πολίτες -Αρνητική «ψήφος» σε Τσίπρα και Σαμαρά
- Γιάννης Στάνκογλου: Στολίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά του – Βίντεο
- Η ανάρτηση “φωτιά” από τον άνδρα που ετοιμάζεται να καταγγείλει τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση
- Αλεξανδρούπολη : Ανακοπή καρδιάς από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση
- Προκλητική ανάρτηση με υπονοούμενα του Νίκου Παππά για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου – Αντέδρασα λάθος, δεν θα αναλύσω σε ποια κατάσταση ήταν ο δημοσιογράφος
- Νίκος Κουρής: Όταν η προσωπική μου ζωή έγινε θέμα, κλείστηκα στο σπίτι μου από αξιοπρέπεια (βίντεο)
- Νίκος Γιαννόπουλος: Η ανάρτηση του δημοσιογράφου μετά τον ξυλοδαρμό του από τον Νίκο Παππά
- Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook