Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς δεν ήθελε να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος κρατείται ήδη στις φυλακές Δομοκού αφού  έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και θα εκτίσει την ποινή του.

Μετά τη σύλληψη του ο Χρήστος Παππάς υποστήριξε ότι θα πήγαινε να παραδοθεί το επόμενο διάστημα, οι Αρχές όμως δεν τον πιστεύουν. Όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ- αυτό που σκόπευε να κάνει ήταν διαφύγει στο εξωτερικό.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, από την έρευνα των Αρχών θα προκύψουν το επόμενο διάστημα τα στοιχεία εκείνα, που κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έψαχνε το κατάλληλο σύστημα υπόθαλψης για τη διαφυγή του στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα πιστεύουν ότι έψαχνε να βρει τον τρόπο και το σύστημα υπόθαλψης που θα του έδινε τη δυνατότητα να φύγει στο εξωτερικό. Άλλωστε μόνο τυχαίες δεν ήταν η έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε χώρες όπως η Σερβία και η Αλβανία.

Ο Παππάς δεν είχε καμία ουσιαστική στήριξη και κανένα κύκλο απόλυτα στεγανοποιημένο που θα τον βοηθούσε να παραμείνει στη παρανομία, αλλά από την άλλη πλευρά η παραμονή του μέσα σε ένα σπίτι, χωρίς να κυκλοφορεί πουθενά, δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς

Στις φυλακές Δομοκού μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες βρίσκεται ο «νούμερο δύο» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς. Ο 59χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες από την Αντιτρομοκρατική στου Ζωγράφου και αφού οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, μετήχθη το απόγευμα στις φυλακές Δομοκού όπου παρελήφθη από τους υπαλλήλους.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας πάντως διέταξε έρευνα για το αν ο Χρήστος Παππάς είχε και άλλους συνεργούς εκτός της Ουκρανή στην υπόθαλψη του. Εκτενή ρεπορτάζ αφιέρωσαν και τα ξένα ΜΜΕ στη σύλληψη του Χρήστου Παππά. Δείτε εδώ περισσότερα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook