Παρότι εξετάστηκε η πρόταση να γίνει στο Τατόι, η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα γινει στο Σύνταγμα με αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Μολονότι οι δύο προηγούμενες παρελάσεις για τις εθνικές μας επετείους δεν έγιναν, λόγω πανδημίας, η φετινή της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, λόγω των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Αυτή τουλάχιστον είναι η ξεκάθαρη πρόταση της κυβέρνησης.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Επίσης, φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έλεγαν πως έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον πρίγκιπα Κάρολο.

Η κυβέρνηση επιθυμεί την παρουσία των τριών ανδρών, για συμβολικούς λόγους, αφού αυτές οι τρεις χώρες είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Το 1827, στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο αγγλικός, ο γαλλικός και ο ρωσικός στόλος συνέτριψαν τους Τούρκους, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η απόσυρση των οθωμανικών δυνάμεων από την κεντρική και νότια Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η ελληνική ανεξαρτησία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook