Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τους δυο τους να μιλούν κυρίως για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και για την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα μας ο πρωθυπουργός είπε: «Θα ήθελα να θυμηθώ το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος… Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.»

Τι αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 25

ΣΥΝΤΑΓΜΑ MEPOΣ ΔEYTEPO – Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Άρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)

1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.

2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.

3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.

4. Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους, λέγοντας πως αν δεν πείθονται από τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την ανάγκη εμβολιασμού τους, ας ακούσουν όσους νόσησαν και πέρασαν δύσκολα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook