Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο – Ποια η διαφορά από πέρυσι; Η Ζέτα Μακρή απαντά
Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν στα σχολεία από Σεπτέμβριο μίλησε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.
Φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου αντί για 11 λόγω αργίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν -εξειδικευτούν τις ημέρες που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως ανέφερε υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο σημείωσε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.
Η κα Μακρή ανέφερε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.
Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.
Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.
Σχετικά με το νέο σχολείο μετά και την ψήφιση προ ημερών του νέου νομοσχεδίου υπογράμμισε πως θα υπάρχει δίχρονη προσχολική αγωγή που θα είναι σε όλη την επικράτεια, όπως και εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, πρόληψη και ενημέρωση για φυσικές καταστροφές καθώς και δυνατότητα τα σχολεία να αποφασίζουν και μόνα τους.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών λέγοντας πως είναι οι πρώτοι διορισμοί που γίνονται μετά από 12 χρόνια σημειώνονται πως συγκεκριμένα στον δικό της νομό είχαν να γίνουν διορισμοί τουλάχιστον 30 χρόνια. «Έρχονται να προστεθούν στους 4500 διορισμούς ειδικής αγωγής που γίνανε πέρυσι πρώτη φορά στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Ο Μάρτινς έστειλε τους “ερυθρόλευκους” από την κόλαση στον παράδεισο
- Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του – Κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη
- Απάτη άνω των 3 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ: Τα μέλη της εξαπατούσαν τους δωρητές κι έκλεβαν τα χρήματα από εράνους για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες κι έπαιζαν στοιχήματα διαδικτυακά (βίντεο)
- «Η οικογένειά του δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει τον Γιώργο Μαζωνάκη, η μητέρα του τον έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο» είπε ο φίλος του Bob Dimitrov (βίντεο)
- Έκακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες Κυριακή και Δευτέρα
- «Πρώτη φορά είδα τον Αντώνη Ρέμο να έχει ενοχληθεί τόσο» – Η απάντηση του δικηγόρου του στις φήμες για φοροδιαφυγή (βίντεο)
- Προανήγγειλε μεταγραφή ο Μπαρτζώκας μετά τον τραυματισμό Μοντέρο: “Πρέπει τώρα να φανούμε σκληροί” (βίντεο)
- Σε διαθεσιμότητα το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που έκαψε σπίτι και αυτοκίνητα των πρώην του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook