O Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπ. Πολ. Προστασίας παρότι ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού δεν υπάρχει συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αναβαθμίζοντας τη θέση που είχε έως πρόσφατα ο Νίκος Χαρδαλιάς, όμως ο ίδιος φαίνεται πως αρνήθηκε αφού δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Το χρονικό

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης επικοινώνησε πριν από μερικές ημέρες τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για την πρόταση που του είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, λέγοντάς του -σύμφωνα με πληροφορίες- πως είχε τη συναίνεση της Φώφης Γεννηματά.

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε τη δική του συναίνεση, με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας να του λέει πως αν επιμείνει σε αυτή τη θέση, δεν θα αποδεχθεί τη θέση, κάτι που τελικά έγινε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Χθες ο Ευάγγελος Αποστολάκης επικοινώνησε ξανά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στην ίδια θέση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως σε καμία περίπτωση δεν θα έδιναν συναίνεση μόνο σε ένα πρόσωπο, χωρίς να είναι γνωστό το πρόγραμμα που η κυβέρνηση θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την Αυγή, ο διάλογος Τσίπρα-Αποστολάκη ήταν εξαιρετικά έντονος:

Πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνουν ότι «ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά».

«Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνουν, δε, πως «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, κάνει λόγο για «αποστασία» και «εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων», εννοώντας προφανώς τον κ.Αποστολάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε γνωστό ότι για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

Όμως η ενημέρωση έγινε μόλις 5 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις… Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον Μιχάλη Καλόγηρου, διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, και τον ενημέρωσε σχετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογήρου δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας και ο διάλογος τους ήταν πολύ σύντομος.

Ο κ. Δημητριάδης πήρε τηλέφωνο επίσης τον Μανώλη Όθωνα, διευθυντή της Φώφης Γεννηματά, χωρίς να καταφέρει να τον βρει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγα λεπτά πριν τις ανακοινώσεις ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά, η οποία όπως φαίνεται δεν ήταν αρνητική στην τοποθέτηση Αποστολάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook