«Στο φουλ οι μηχανές εμβολιασμού Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο» - Τι είπε για την ανοσία

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα ότι θα είναι δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος, «καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών».  

Σημείωσε ότι «πλέον έχουμε 3 εμβόλια στη διάθεση μας» και τόνισε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουάριου. «Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος είναι οι 3 μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό» τόνισε και υποστήριξε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί, ο ρυθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί.

Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού, ανέφερε πως «αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, πρώτα οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού, μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία». Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί έχουν επισημάνει κατά καιρούς πως για να φτάσουμε στην ανοσία θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού…

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook