O Γιώργος Τράγκας μιλά στο Bigpost για τις θέσεις και τις αξίες του Κινήματος των Ελεύθερων Ανθρώπων, απαντά στο αν θα συνεργαζόταν με κάποιο από τα μεγάλα κόμματα, καταθέτει τις απόψεις του για την πανδημία και τα lockdowns και εξηγεί για ποιον λόγο δεν έχει εμβολιαστεί.

Που κατατάσσετε ιδεολογικά τους «Ελεύθερους Ανθρώπους»; Αρκετοί λένε πως είστε στα δεξιά της ΝΔ…

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη είναι ένα ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα, το οποίο συμπορεύεται και έχει ως υπουργούς παλαιούς θιασώτες του 3ου Ράιχ και αντισημίτες. Ιδεολογικά οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι όπως τους ορίζει ο τίτλος του κόμματος: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο κύριος κορμός του κόμματος, προέρχεται από τη ΝΔ και τον ευρύτερο χώρο της δεξιάς. Ανάμεσα στα μέλη μας, τα τακτικά μέλη μας, είναι και εκατοντάδες που προέρχονται από την πατριωτική Αριστερά και πιστεύουν στο σύνθημα “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Τι θα προσφέρει ο Γιώργος Τράγκας στη Βουλή; Γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;

Εγώ ήμουν 50 χρόνια δημοσιογράφος, δεν είμαι κάποιος που προσέβαλε το κοινό με τις πολιτικές επιλογές του ή τον πρόδωσε με την ψήφο του στο Κοινοβούλιο. Δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι και δεν αποφάσισα να κάνω πολιτική για να γίνω πλουσιότερος. Είμαι αποφασισμένος -εφόσον υπάρξει θετική λαϊκή ετυμηγορία για εμάς- να αλλάξω την παρακμιακή εικόνα του πολιτικού τοπίου στο βαθμό αναλογικά με το επίπεδο της κοινοβουλευτικής δύναμης μου. Κι αυτό θα το κάνω!

Με βάση την απλή αναλογική, θα μπορούσατε υπό προϋποθέσεις να συνεργαστείτε σε μια κυβέρνηση με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα;

Με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περίπτωση συνεργασίας μου με τη ΝΔ δεν υφίσταται. Εκτιμώ ότι δεν θα το ήθελε και αυτός. Με τον κύριο Τσίπρα, μας χωρίζει μια ολόκληρη λίμνη όπως και η απρεπής, ανέντιμη στάση του, απέναντι στην αστική τάξη. Περίπτωση δικής μου συνεργασίας υπάρχει, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του Κινήματος για την φορολογία, τους δανειολήπτες, τις σχέσεις μας με τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, το χρέος και την υπεράσπιση των Εθνικών θεμάτων.

Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με ανθρώπους που έχουν ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική θέση στα Αριστερά; Πχ θα μπορούσαμε να δούμε να συμπορεύεται με το κόμμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης;

Θα μπορούσα να συνεργαστώ ακόμη και με…δαίμονες, αρκεί να έβγαινε πραγματικά η Ελλάδα από την οικονομική κατοχή και να εμπέδωνε την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της. Με τον κύριο Παναγιώτη Λαφαζάνη είμαστε φίλοι, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο αγαπητός Παναγιώτης δεν θα ευθυγραμμιζόταν με τις θέσεις μου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την οικονομία.

Έχετε πάρει σαφή θέση ενάντιων των lockdowns και των αυστηρών μέτρων που επεβλήθησαν λόγω της πανδημίας… Ποια η θέση σας για τον κορωνοϊό;

Τα ακραία περιοριστικά μέτρα και τα γενικευμένα lockdown έφεραν στην πατρίδα μας την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, την φτώχεια. Ο ιός είναι υπαρκτός, υπερμεταδοτικός, επικίνδυνος για ευάλωτα άτομα, αλλά κατέστη πλέον πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Άλλο πράγμα υγειονομικά μέτρα άλλο πράγμα υγειονομική δικτατορία. Τα ζώα εκτροφής έχουν κυρίαρχο αγαθό την υγεία, γιατί καταλήγουν στα ψυγεία μας και στο στομάχι μας. Ο άνθρωπος έχει κυρίαρχο αγαθό την ελευθερία. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει υγεία.

Τι απαντάτε σε όσους λένε πως προσπαθείτε να αλιεύσετε ψηφοφόρους από τους αντιεμβολιαστές και τους αρνητές της πανδημίας;

Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη αλλά και γενικότερα η απαράδεκτη και απάνθρωπη πολιτική της τελευταίας δεκαετίας, οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ο μισός πληθυσμός δεν μπορεί να κοιμηθεί από αγωνία για το πως θα επιβιώσει, εξαιτίας της υπερχρέωσης στο Δημόσιο και σε τράπεζες. Η πολιτική σκηνή ανακυκλώνει πρόσωπα και ομιλίες, πράξεις και υποσχέσεις, παράγοντας τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της δικής μου φωνής δείχνει τον πανικό μιας παρακμιακής, αντιδημοκρατικής και απάνθρωπης εξουσίας.

Έχετε εμβολιαστεί;

Έχω κάνει όλα τα εμβόλια που παρήχθησαν τα τελευταία 70 χρόνια. Δεν έκανα το εμβόλιο για τη Covid-19. Όχι γιατί ασπάζομαι τις θεωρίες περί νανοσωματιδίων, αλλά γιατί είμαι γνωστός διαβητικός και προσέχω τις φλεγμονές από τυχόν παρενέργειες φαρμάκων. Όπως και ο Τσιτσιπάς, περιμένω τα συν του εμβολίου να γίνουν περισσότερα από τα πλην που αναφέρουν διάφορα ρεπορτάζ. Άλλωστε σύντομα θα κυκλοφορήσουν και φάρμακα.

Υπήρξαν και κάποια πολιτικά διαζύγια… Ραχήλ Μακρή, Δημήτρης Καζάκης, Νίκος Καραχάλιος, Νίκος Νικολοπουλος αποχώρησαν από το κόμμα σας. Για ποιον λόγο δεν προχώρησαν αυτές οι συνεργασίες;

Όσοι αναφέρετε, με επισκέφθηκαν, με παρότρυναν, συζήτησαν φιλικά μαζί μου, έκαναν δηλώσεις στήριξης… αλλά δεν εντάχθηκαν ποτέ ως στελέχη ή ως μέλη στο ΚΕΛΑΝ. Ούτε προσχώρησαν ούτε αποχώρησαν. Παραμένουμε φίλοι, αντίπαλος όλων μας είναι η υπάρχουσα πολιτική παρακμή και η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Ίσως κάποτε ξανασυναντηθούμε. Προς το παρόν η σκέψη μου τους συντροφεύει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook