Νέα Navtex για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου εξέδωσε η Άγκυρα, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο .

Η Navtex που εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας αφορά σε ωκεανογραφικές και κλιματολογικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, η οποία είναι εντός της ελληνικής ΑΟΖ και στην οποία έχει δικαιοδοσία το Ηράκλειο.

Οι έρευνες αυτές θα έχουν διάρκεια από αύριο 26/9 μέχρι και τις 8/10.

Η νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Αιγαίο, έρχεται λίγες ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ, όπου έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να μην επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2020.

Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου «Bilim-2» μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης, εντός ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της περιοχής ευθύνης, όπου έχει δικαιοδοσία ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου για την έκδοση NAVTEX.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τουρκική NAVTEX, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου έως και 8 Οκτωβρίου 2021, ενώ οι συντεταγμένες της δεν οριοθετούν θαλάσσια περιοχή ως συνήθως, αλλά αντιθέτως αποτυπώνουν την πορεία του ερευνητικού πλοίου.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου το ερευνητικό πλοίο  Bilim-2 βρισκόταν στην περιοχή του Ελλησπόντου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook