Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τους καταστηματάρχες και την εστίαση ότι «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνω»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωσή του την οποία στην συνέχεια χαρακτήρισε ειρωνεία απέναντι σε μια συνδικαλισιτκή υπερβολή ανέφερε «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνω. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός δεν μου αρέσει».

Μιλώντας στο MEGA o βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κυβερνητική πολιτική:

«Για εμάς στη ΝΔ, στεκόμαστε με μεγάλη υπευθυνότητα, σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στους εκατοντάδες, χιλιάδες συνανθρώπους μας που υποφέρουν οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας, κυρίως στο χώρο της εστίασης, του πολιτισμού, του τουρισμού.

Δυστυχώς παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξουν, αφού η πανδημία δεν έχει χρονοδιάγραμμα, ελπίζουμε με την εξέλιξη των εμβολιασμών θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Δεν πρόκειται για αποφάσεις που θέλει να πάρει η κυβέρνηση, αλλά δεν υπάρχουν επιλογές. Και οικονομικά η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει όσο γίνεται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Από τη μεριά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε λόγο για «χάσιμο χρόνου» :

«Στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν ζητούσαμε την ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης έλεγε “τι να τα κάνουν τα λεφτά στα σπίτι που είναι κλεισμένοι, θα γίνουν 300 κιλά”. Όταν θέταμε ως θέμα ότι μεγαλύτερη εστία μετάδοσης είναι τα ΜΜΜ, ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγε τι να κάνουν 1000 λεωφορεία να κάνουν βόλτα στο Σύνταγμα” . Είναι γνωστές οι παλινωδίες της κυβέρνησης και οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο αλαλούμ.

Στοχοποιεί τους πολίτες και προσπαθεί να βάλει την μια κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη. Όλοι οι έλληνες πολίτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ο καθένας δίνει τη δική του σκληρή μάχη. Μάχη που θα έπρεπε να δίνει και η κυβέρνηση ενόψει του τρίτου κύματος πανδημίας».

Ο ίδιος άφησε μάλιστα αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι αντιμετωπίζει την πανδημία ως μια ευκαιρία για αν περάσει μια σειρά από αντιεργατικές, αντιεκπαιδευτικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές, διχάζοντας το λαό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook