Ελληνικές ασκήσεις με πυρά στη «ζώνη» του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου

Εξοργισμένος ο Ακάρ με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας
Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες απείλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αποκάλεσε και τον Έλληνα πρωθυπουργό «Ψεύτη».
«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ράπισμα για την Τουρκία αποτελεί η παράταση για ένα έτος του πλαισίου για περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες γεώτρησης της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο
Με την μεγάλης κλίμακας διεθνή άσκηση «Μέδουσα» να ξεκινά την Κυριακή με την συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γύρω από την Κρήτη στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος στην Άγκυρα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν και μόνες τους σε ασκήσεις σε σημεία που η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και δικαιοδοσία.
Σύμφωνα με το MEGA, η πρώτη θα είναι μια άσκηση πυρών στις 12 Νοεμβρίου μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ένα σημείο δηλαδή που η Άγκυρα επιχείρησε με τις παράνομες ΝΟΤΑΜ να κλείσει για ένα ολόκληρο μήνα από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου.
Η δεύτερη περιοχή είναι στις 13 Νοεμβρίου μέσα στην «ζώνη» του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και έχει να κάνει με αεροναυτική άσκηση.
Η τρίτη περιοχή είναι νοτίως του Καστελορίζου για τις 15 Νοεμβρίου επίσης για αεροναυτικές ασκήσεις για την οποία η Τουρκία ήδη ήγειρε θέμα αποστρατικοποίησης του ακριτικού ελληνικού νησιού με αντιNavtex που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Η Τουρκία εμμένει στην απειλητική ρητορική ξεκάθαρα ενοχλημένη από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας
«Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία είναι ξεκάθαρα. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Οι νέες κορώνες Ακάρ ήρθαν την ώρα που η τουρκική λίρα βρέθηκε την Πέμπτη σε νέο ιστορικό χαμηλό φτάνοντας στις 9,97 λίρες / δολάριο και έχοντας συνολικά χάσει περισσότεροι από 25% της αξίας της μέσα στο 2021.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Φωτογραφίες από τις διακοπές τους στην Πάτμο
- CNN: Γιατί ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, και μπορεί να μην είναι ποτέ
- ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι με νέα πρόστιμα και λουκέτα σε πάνω από 100 τουριστικούς προορισμούς
- Τροχαίο στην Εγνατία Οδό: «Φώναζαν βοήθεια, βγάλτε μας, σώστε μας», λέει μάρτυρας για τους 3 επιβάτες που απανθρακώθηκαν (βίντεο)
- Κατερίνα Κανούργιου: Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της στην Πάρο
- Politico: Ο Λευκός Οίκος προκρίνει τη Βουδαπέστη για την τριμερή συνάντηση Τράμπ, Πούτιν, Ζελένσκι
- Πρώτος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Diamond League της Λωζάνης με άλμα στα 6,02μ
- Το UEFA Champions League επιστρέφει στο MEGA – Φενέρμπαχτσε – Μπενφίκα την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 22:00
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook