Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα» [βίντεο]
![Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα» [βίντεο]](https://www.bigpost.gr/wp-content/uploads/2021/11/3456789-1-1024x576.jpeg)
Ερωτηθείς αν εξετάζεται αύξηση των rapid test, σημείωσε τι οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά στους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται νέα μέτρα.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown.
Σχολιάζοντας την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δε δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση».
Ωστόσο, ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρχει «ξέσπασμα» της πανδημίας λόγω της Όμικρον, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο.
«Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς αν εξετάζεται αύξηση των rapid test, σημείωσε τι οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά στους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονταο νέα μέτρα. «Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν. Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας», εξήγησε.
Σχετικά με τον υψηλό αριθμό νεκρών που καταγράφει η Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τον απέδωσε στο γεγονός ότι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό. «Ο λόγος που έχουμε υπερβολικά περισσότερους θανάτους από ότι για παράδειγμα η Αυστρία ή η Γερμανία που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ότι στις ηλικίες 60 ετών και άνω το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες είναι στο 90% κι εμείς είμαστε στο 70%. Γι’ αυτό και λέμε διαρκώς να εμβολιαστούν. Το 20% των ηλικιωμένων που θα κολλήσουν, θα καταλήξουν στο νοσοκομείο», επισήμανε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Απετράπη ιρανικό σχέδιο επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ
- Λάρισα: Σε διαθεσιμότητα ο καρδιοχειρουργός που συνελήφθη να παίρνει 2.500 ευρώ από ασθενή – «Πραγματικά ντροπή του», δήλωσε ο Γεωργιάδης
- «Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή των 16 δισ. credentials σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
- H απάντηση των δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
- H «Καθημερινή» της Κυριακής
- O «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του
- Η άκομψη στιγμή της Μποφίλιου με τον πατέρα της – «Μπαμπά, φύγε από εδώ να βγάλουμε φωτογραφία» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook