Μητσοτάκης σε Ε.Τ: «Δεν εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών»
Το σχέδιό του έως τις εκλογές, για τις οποίες τόνισε ότι θα γίνουν σε 18 μήνες, αναπτύσσει με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει σαφείς προτεραιότητες στην οικονομία ώστε η ανάπτυξη να περάσει στα εισοδήματα των πολιτών, θεωρεί ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα συνεχισθεί για να αναχαιτισθεί το κύμα της πανδημίας ενώ αναφέρεται στη μείωση των φόρων και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά. Παράλληλα παρουσιάζει το στίγμα που επιθυμεί για τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι ως το μεγαλύτερο κόμμα της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, με τις πολιτικές που ασκεί έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί τον χαρακτήρα του προοδευτικού κόμματος.
Για τους εμβολιασμούς και μία πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες ηλικιακές ομάδες ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, χωρίς ωστόσο να αποκλείει αναπροσαρμογή της πολιτικής εάν κριθεί απαραίτητο, ενώ για το θέμα των ΜΕΘ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κομματικοποιεί την πανδημία χρησιμοποιώντας εμπρηστική ρητορική με έναν «τρόπο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ώστε να αξιολογηθεί συνολικά η κυβέρνηση για το έργο, τις μεταρρυθμίσεις της και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ σημείωσε ότι θα διεκδικήσει αυτοδυναμία για την επόμενη τετραετία.
Για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εκτίμησε ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με τον πρόεδρο που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία προσβλέποντας σε μία ουσιαστική αντιπολίτευση.
Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική του συγκλίνει στην «αλλαγή του DNA της οικονομίας» με ένα πρότυπο ανάπτυξης που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για να ανταποκριθεί η χώρα στη διπλή πρόκληση της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετες δημοσιονομικές ενισχύσεις πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί, αλλά σημειώνει ότι η επόμενη σημαντική δέσμη μείωσης φόρων θα αφορά στην κατανάλωση με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και την ανάπτυξη.
Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οποιαδήποτε ένταση από την πλευρά της Αγκυρας θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας καθώς θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και υπογράμμισε ως μόνη λύση την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών μας.
Για τους νέους ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η απόφασή του να ενισχύσει την τεχνική εκπαίδευση θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου καθώς ήδη οι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ ως μεγαλύτερη πρόκληση έθεσε την εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής για τη βελτίωση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της νέας γενιάς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαρίνα Σταυράκη: Φωτογραφίες από τις διακοπές της στη Μύκονο και τη συνάντηση με την Κίμπερλι Γκιλφόϊλ
- Κολάζει η Μαρία Αντωνά από την Κέα – Σούπερ σέξι πόζες με μαγιό και η υπερπολυτελής σουίτα (Φωτογραφίες & βίντεο)
- Αχιλλέας Ανδρέας Ντε Γκρες: Ο ξέφρενος χορός του γιου του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ σε σκάφος – Εικόνες & βίντεο
- Θρίλερ στο Γαλάτσι: Δολοφονήθηκε ο 80χρονος μέσα στο σπίτι του – Τον έπνιξαν με μαξιλάρι, σύμφφωνα με τον ιατροδικαστή
- Γιάννης Παπαμιχαήλ για Αλίκη Βουγιουκλάκη: Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται το όνομα και η εικόνα της μητέρας μου χωρίς την άδειά μου
- Μεγάλη φωτιά στην Πάρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση 4 περιοχών προς Αλυκή – Ισχυροί άνεμοι –Επιχειρούν 14 εναέρια μέσα , ενισχύσεις από Πειραιά, Σύρο και Νάξο (βίντεο)
- Οι αφανείς «πρωταγωνιστές» από πέντε μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες μιλούν για όσα συμβαίνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
- Ακρίτα για τη δεξίωση στο Προεδρικό: Δεν θα συγχρωτιστούμε με ορφανά του Παττακού, δεν σέβομαι τον Τασούλα, ας μου κάνει μήνυση (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook