Γεωργιάδης για αισχροκέρδεια: «Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί»
«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου.»
Για το τι θα γίνει με την αγορά και τα μέτρα, μέσα στις γιορτές, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, καθώς και για πρόστιμα που θα φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ σε όσους εκμεταλλεύονται την πανδημία αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους.
Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο υπουργός τόνισε ότι ψηφίστηκε άρθρο για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.
«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, για όποιον παραβεί αυτή την απαγόρευση, τα πρόστιμα είναι μεγάλα. «Έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν.»
Συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.
Η ΔΗΜΕΑ θα ελέγξει, με εντολή του υπουργού, το ζήτημα και θα γίνει έλεγχος και στο Σκρουτζ και σε αυτόν που τις πουλάει. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με το Σκρουτζ, εν ώρα εκπομπής, ανέφερε ότι δεν ευθύνεται η πλατφόρμα για την αύξηση της τιμής των μασκών, όμως οι έλεγχοι θα γίνουν κανονικά σε όλους και το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.
«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου.»
Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων και τις αποφάσεις της επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε, πως η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις τις επιτροπής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown.
Στο τραπέζι υπάρχει και η συζήτηση, μέσα στις γιορτές, να περιοριστούν και τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων, όμως όπως είπε στις αρχές του νέου έτους θα παρθούν κάποια πιο ήπια μέτρα.
Τέλος, ανέφερε ότι στους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά δεν βρέθηκαν ανεμβολίαστοι.
Αυξήσεις τιμών ενέργειας
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αναγράφεται και η συνολική έκπτωση, δηλαδή το ποσό που πληρώνει το κράτος ώστε να ισορροπήσει τις ανατιμήσεις.
Σχετικά με το τι θα γίνει το 2022, ο υπουργός τόνισε ότι η στήριξη προς τους πολίτες θα είναι συνεχής.
Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός που μπορούν να καλέσουν οι πολίτες προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους είναι το 15902.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βορίζια: «Κάνω έκκληση στις γυναίκες της άλλης οικογένειας, να ζήσουν τα παιδιά μας», λέει η σύζυγος του 29χρονου που παραδόθηκε για το μακελειό
- Καταπέλτης η Κομισιόν για Τουρκία: Οπισθοδρόμηση στο κράτος δικαίου – Τι λέει για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και το Κυπριακό
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Οι σπάνιες φωτογραφίες με τον αδερφό της & οι ευχές για τα γενέθλιά του
- Iωάννα Τούνη: «Έχεις δει πιο ωραίο ζευγάρι με πιο ωραίους κουμπάρους;» – Νέες φωτογραφίες από το γάμο της κολλητής της
- Άντζελα Δημητρίου – Λευτέρης Πανταζής: – “Ήμασταν έτοιμοι να φτάσουμε στα σκαλιά της εκκλησίας”(βίντεο)
- Απ. Γκλέτσος: Έκανα τον οξύθυμο, γιατί έτσι ανέβαινε ο λογαριασμός στην τράπεζα – Τέλος η πολιτική (βίντεο)
- Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»
- Ηράκλειο: Παραδόθηκαν τα τρία καταζητούμενα αδέλφια για το μακελειό στα Βορίζια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook