Πέτσας για κορωνοϊο: «Προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» – Τι είπε για τα σχολεία [βίντεο]
«Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε για τα σημεία εξέτασης για κορωνοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι ξεκάθαρο».
«Θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία», δήλωσε για την Επιτροπή στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.
«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας».
«Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε για τα σημεία εξέτασης για κορωνοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι ξεκάθαρο».
Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί, επίσης, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης.
Εκτίμησε δε πως, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».
Εξήγησε επίσης πως θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού και κάλεσε τον κόσμο «να βγάλει λίγο αβεβαιότητα από το πλάνο».
«Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή», είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».
Ολες οι Ειδήσεις
- Under The Greek Sun: Λαμπερή πρεμιέρα στην Αθήνα με επώνυμες παρουσίες και ισχυρό κοινωνικό μήνυμα
- Η Ελένη Μενεγάκη έκλεισε τα 57: Οι οικογενειακές φωτογραφίες και η ευχή του γιου της, Άγγελου Λάτσιου
- Eleni Alexandris: «The voice» and «The face» that sounds familiar
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Ξανά στην κορυφή της τηλεθέασης
- Η Κριστίν Λαγκάρντ παραιτείται από την προεδρία της ΕΚΤ στις 7 Φεβρουαρίου – Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής
- To Sing for Greece 2027 έρχεται στις 9, 11 και 13 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη
- «Νταντά της Γειτονιάς»: Πρεμιέρα απόψε στις 21:00 στο MEGA – Δείτε το τρέϊλερ
- Ισπανία: Στους 69 αυξήθηκαν οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας – Τριήμερο πένθος στη χώρα – Φόβοι και γι άλλα θύματα κάτω από τα συντρίμμια – Τρία ηχητικά ντοκουμέντα πριν τη σύγκρουση και τα μοιραία λάθη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook