Για την άρση των μέτρων σχετικά τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στο ραδιόφωνο «Πρώτο πρόγραμμα», εξηγώντας πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πως: «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

«Δεν έχω σαφή περιθώρια, σήμερα θα μας δώσει την εισήγησή της η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, οπότε δεν θέλω να προλάβω κανέναν ούτε να λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Πρέπει να δούμε όλες τις εισηγήσεις και όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και μετά να βγούμε και να πούμε τι θα γίνει», είπε.

«Υπάρχει σχεδιασμός, αλλά περιμένουμε τα δεδομένα. Δεν έχουμε βγει να ανακοινώσουμε επίσημα ότι αυτά είναι τα ορόσημα. Θα έχουμε σύντομα ενημέρωση, αλλά να έχει ολοκληρωθεί πρώτα όλος ο κύκλος των διαβουλεύσεων», πρόσθεσε.

Η ίδια αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι «εφόσον τα πράγματα είναι καλά, η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα, θα μας δώσει κάποιο ορόσημο. Είναι σημαντικό για όλους μας να ξέρουμε τι θα περιμένουμε».

«Ό,τι ορόσημο και αν βάλουμε, θα βλέπουμε καθημερινά τα επιδημιολογικά στοιχεία και ανάλογα γίνεται αλλαγή της πορείας εάν χρειαστεί. Ελπίζουμε όλοι ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπορέσουμε να πάμε σε μια απελευθέρωση», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το τι προβλέπεται στην εστίαση και τη διασκέδαση, η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι «από τον Μάιο στην Ελλάδα ουσιαστικά τρώμε έξω ούτως ή άλλως, με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid, δεν χρειάζεται να έχουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Τόνισε, δε, πως «από τον Μάιο και μετά, ακόμη και η βραδινή διασκέδαση είναι σε εξωτερικούς χώρους τις περισσότερες φορές. Άρα θα πάμε σε μια απελευθέρωση μόνο και μόνο λόγω καιρού. Είναι λογικό ο κόσμος χρειάζεται να έχει ορόσημα και θα τα έχει σύντομα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook