Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου, 20 με 21 Απριλίου αναμένεται να δοθεί η ενίσχυση στις ευάλωτες ομάδες ύψους 200 ευρώ , το λεγόμενο επίδομα ακρίβειας, ενώ μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κάνοντας αναφορά -μεταξύ άλλων- στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με σύμμαχο την ψυχραιμία και την σοβαρότητα προσπαθούμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών, είπε μεταξύ άλλων , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την ασχροκέρδεια είπε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη και ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος.

Επίσης κάλεσε τους παράγοντες της αγοράς, και ειδικά τους μεγάλους, να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι εάν δεν υπάρξουν κοινές ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, τότε θα υπάρξουν πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός.

• Το διάστημα από 20 ως 22 Απριλίου θα δοθεί η ενίσχυση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Mέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα καύσιμα

• Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η σχέση του Εμ. Μακρόν με τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι στενή με κοινές πρωτοβουλίες και συναντίληψη όπως την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Ο γαλλικός λαός έδωσε προβάδισμα στον Μακρόν και αυτό είναι υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας. Επίσης, είναι θετικό ότι οι άλλοι υποψήφιοι έκαναν δηλώσεις στήριξής του. Είναι βαθειά υπαρξιακό το δίλημμα του β’ γύρου, να σταθούν οι πολίτες στο πλευρό της δημοκρατίας

• Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε παίρνει υπόψη τη δημοσιονομκή σταθερότητα. Ζούμε μια εκρηκτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο ταυτόχρονα με τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, θα το ανακοινώσει αφού πρώτα το έχουμε μετρήσει σωστά.

• Δεν υπάρχει ζήτημα κόκκινης κάρτας του πρωθυπουργού σε υπουργούς. Απολαμβάνουν όλη της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook