Στη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκη, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τα συγχαρητήριά του για τον ρυθμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ, μετέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, στον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος που τα υπουργεία Τουρισμού των δύο χωρών κινούνται στην κατεύθυνση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις. «Επιχειρηματολόγω για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των ορίων της Ε.Ε., αλλά επίσης και για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει τουριστικής περιόδου» επεσήμανε, σημειώνοντας πως «η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μία δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες».

Από την πλευρά του, ο κ. Νετανιάχου τόνισε «Συζητήσαμε για μία συμφωνία περί ενός πράσινου διαβατηρίου. Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση πως «έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορωνοϊού».

Κοινές δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Live | Κοινές δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, February 8, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook