Εθνικιστικό παραλήρημα στην τουρκική τηλεόραση: «Σε 152 νησιά του Αιγαίου δεν έχει καθοριστεί κυριαρχία» – «Ίσως πάρουμε κάποια» (video)
Απίστευτα είναι τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του CNN Turk κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα ελληνοτουρκικά.
Ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» Μουαρέμ Ιντζέ, δεν πίστευε στα αυτιά του σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα νησιά κανενός.
Όσα ακούστηκαν και σχολιάστηκαν χθες σε εκπομπή του CNN Turk, για τα ελληνοτουρκικά, είναι τουλάχιστον εξοργιστικά.
Ο δημοσιογράφος Ζαφέρ Σαχίν έφτασε στο σημείο να πει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και πως ίσως στο μέλλον θα μπορούσε να τα καταλάβει η Τουρκία.
Αντιπαράθεση στο πάνελ
Δεν πίστευε στα αυτιά του ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» Μουαρέμ Ιντζέ. Απάντησε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα νησιά κανενός και ρωτούσε τον δημοσιογράφο εάν αυτό που λέει είναι «να πάμε να τα πάρουμε». Ο δημοσιογράφος απάντησε κυνικά: «ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;».
Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών συνεχίστηκε για τη συνθήκη της Λωζάνης με τον μεν δημοσιογράφο να στηρίζει τις επιδιώξεις Ερνογάν περί επικαιροποίησης και τον πολιτικό να απαντά ότι είχαν παραχωρηθεί από την εποχή των σουλτάνων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΙ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής της Hurriyet Αχμέτ Χακάν που συντόνιζε τη συζήτηση, δεν έκανε ούτε μια παρέμβαση για τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν.
Αναλυτικά ο διάλογος:
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ο λόγος που ο Μητσοτάκης σπεύδει στις ΗΠΑ είναι επειδή φοβάται την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Η δήλωση του προέδρου Ερντογάν για επικαιροποίηση της, έχει πολλές βαθιές έννοιες.
Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Τι θα επικαιροποιήσετε; Τέτοια πράγματα δεν γίνονται
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας
Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες να πάμε να τα πάρουμε;
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας
Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες να πάμε να τα πάρουμε;
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;
Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Αυτά δεν τα δώσαμε στη Λωζάννη. Αυτά ο Σουλτάνος ήδη τα είχε παραχωρήσει. Ο Αμπντουλ Χαμίτ είχε δώσει την Κύπρο, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί πάλι από την εποχή των Σουλτάνων. Μην το κάνετε αυτό! Εκεί ήταν οι Ιταλοί, κι άλλοι. Δεν χάθηκαν με τη Λωζάννη.
Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Δηλαδή τι θα κάνετε θα καταλάβετε τα νησιά;
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Θα το δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μακάρι!
Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες; Αν είναι δυνατόν! Βλέπετε όνειρα; Δεν έχουμε βλέψεις στα νησιά κανενός! 100 με 150 χρόνια πριν έχουν υπογραφεί οι συνθήκες.
Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Εκεί υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Δείτε το βίντεο
Ολες οι Ειδήσεις
- Υβόννη Μπόσνιακ: «Όλη μου η ζωή» – Η ανάρτηση για την τρυφερή στιγμή του Αντώνη Ρέμου με την 10χρονη κόρη τους στην Θεσσαλονίκη
- Ο Θοδωρής Μαραντίνης μιλάει για όλους και για όλα στο «AfterDark» στο OPEN
- Μύλος στην Εξεταστική με Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» – «Θα έπρεπε να λέγεστε Πλεύση Λασπολογίας» (βίντεο)
- Eurovision 2026: Το Ισραήλ θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό – Αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία
- Βουλή – Χρ. Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δώρο της μητέρας μου η Ferrari, έχω κερδίσει 25.000 σε λαχεία» (βίντεο)
- Ρίτα Γουίλσον: Έχασε διάφορα αντικείμενα κι έκανε …φανουρόπιτα για να τα βρεί – «Μέσα σε δύο μέρες τα βρήκα»
- Μεγάλα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική: Κλειστοί και πλημμυρισμένοι δρόμοι κέντρο της Αθήνας και τα προάστια – Βίντεο
- Συγκλονιστικά βίντεο: Η ΕΜΑΚ έσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία – Προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην ανατολική Μάνη και στη Ζάκυνθο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook