Ίσως το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν το χειρότερο από την αρχή της πανδημίας για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο 55χρονος λοιμωξιολόγος από την περασμένη εβδομάδα αγωνιούσε ιδιαίτερα για την κατάσταση στα νοσοκομεία κυρίως της Αττικής.Κατά την διάρκεια της 9ωρης συνεδρίασης της επιτροπής της Παρασκευή εξέφρασε με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο τόσο στους συναδέλφους του όσο και στους  εμπλεκόμενους πολιτικούς, την πεποίθηση του ότι αν δεν παρθούν άμμεσα σκληρά  μέτρα, τον Μάρτιο η Αττική μπορεί να θυμίζει Βόρεια Ιταλία του 2020!!

Η νηφάλια αλλά κάθετη άποψη του δεν εισακούστηκε και στην ψηφοφορία της Παρασκευής τα καμπανάκια που χτύπησε αγνοήθηκαν. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε την Παρασκευή το βράδυ στο bigpost .gr συνάδελφος του ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του  : …”πρώτη φορά τους τελευταίους 11 μήνες είδα τον Σωτήρη έξαλλο και  να χτυπάει με δύναμη τις πόρτες στο Υπουργείο Υγείας .Οι παρεμβάσεις πολιτικών στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής έβγαλαν τον πάντα ήρεμο Σωτ Τσιόδρα από τα ρούχα του’’.

Ρωτήσαμε τον συνάδελφο του κύριου Τσιόδρα τι είναι αυτό που τον  ανησυχεί τόσο πολύ και εκείνος  μας είπε :’’Ο Σωτήρης έχει δίκιο.Το σύστημα υγείας αρχίζει να  μας δείχνει σημεία ασφυξίας.Πρέπει να προλάβουμε τον ιατρικό αρμαγεδώνα και όχι να τον ακολουθούμε.Ο καιρός φέτος βοήθησε και έχουμε την τύχη να  ζούμε μέσα στον χειμώνα με τα παράθυρα ανοιχτά.Το δίμηνο Φεβρουαρίου Μαρτίου πάντα οι εποχιακές γρίπες παρουσιάζουν έξαρση. Φανταστείτε στα λίγα κρεβάτια που έχουμε κενά στα νοσοκομεία να πρέπει να αντιμετωπίσουμε βαριά  περιστατικά εποχιακής  γρίπης,τον covid 19 και τον νέο εχθρό που έφτασε από τις μεταλλάξεις του κορωνοιού. Επιπλέον έχουμε μπροστά μας και  πιθανό βαρύ χειμώνα ‘’.

Ο Σωτήρης  Τσιόδρας ζητούσε από την Παρασκευή το καθολικό lockdown αλλά συνάδελφοι και δύο πολιτικοί με τις παρεμβάσεις το απέτρεψαν .Ο πρωθυπουργός επικοινωνούσε συνεχώς με τον καθηγητή από τα ταξίδια του στην Ικαρία,την Κύπρο και το Ισραήλ και είχε πάρει τις αποφάσεις του πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αυτό το αντιλήφθηκε( ή το πληροφορήθηκε από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και έσπευσε σήμερα πρωί -πρωί να προιδεάσει για τα αποψινά  τεκτενόμενα.

Ισως σε αυτά τα πλαίσια   αποφασίστηκε και η πρωτοφανής  σημερινή έκρηξη των rapid test που για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 53.000 ,όταν εχθές έγιναν λιγότερα από 20.000 και ο μέσος όρος της προηγούμενης εβδομάδος ήταν περί τα 35.000 τεστ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook