Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα διαθέτει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο»

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία. Παράλληλα, ο Ερντογάν συνεχίζει να εξαπολύει απειλές.
Συνεχίζεται το κρεσέντο απειλών και προκλήσεων από την Τουρκία, τόσο από τον Τούρκο πρόεδρο, όσο και από τα τουρκικά ΜΜΕ, που βγάζουν καθημερινά στρατιωτικούς αναλυτές για το θέμα των ελληνικών νησιών.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, από την Τουρκία, ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ μιλώντας στο CNN Turk σημείωσε πως αυτά τα νησιά της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό.
Τα μέσα υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και πως η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο.
«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας.
Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ.
«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.
Στο μεταξύ η ένταση κλιμακώνεται και από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος βγάζει οργή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας.
Ολες οι Ειδήσεις
- O Τράμπ εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz», ένα κέντρο κράτησης μεταναστών – «Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες και φίδια»
- Έφη Αχτσιόγλου: Το πάρτι για τα γενέθλια του γιού της – Φωτογραφίες
- Παύλος Ντε Γκρές – Μαρί Σαντάλ: Γιορτάζουν 30 χρόνια γάμου – Φωτογραφίες
- Δέσποινα Μοιραράκη: Κάνω προσπάθεια εδώ και 10 μήνες – Γυμναστική , διατροφή και μια ένεση με ιατρική παρακολούθηση – Βίντεο
- Ελένη Φουρέιρα: Η φωτογραφία με τον 2,5 ετών γιο της – Δείτε τι κάνει!
- Wimbledon: Πρώτη major νικη μετά από 12 μήνες για τη Μαρία Σάκκαρη
- Ο όμιλος Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών
- «Πολύ άγρια ήταν η επίθεση», λέει ο γιατρός για τον 37χρονο που μαχαίρωσε μητέρα, αδελφή και θείο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook