Τα ΜΜΕ της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία. Παράλληλα, ο Ερντογάν συνεχίζει να εξαπολύει απειλές.

Συνεχίζεται το κρεσέντο απειλών και προκλήσεων από την Τουρκία, τόσο από τον Τούρκο πρόεδρο, όσο και από τα τουρκικά ΜΜΕ, που βγάζουν καθημερινά στρατιωτικούς αναλυτές για το θέμα των ελληνικών νησιών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, από την Τουρκία, ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ μιλώντας στο CNN Turk σημείωσε πως αυτά τα νησιά της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό.

Τα μέσα υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και πως η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο.

«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας.

Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ.

«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

Στο μεταξύ η ένταση κλιμακώνεται και από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος βγάζει οργή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook