Ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που … «μιλούν λιγότερο» και κάνουν πραγματικά πολύ περισσότερα.

Υπουργός με πλούσιο και ενδιαφέρον χαρτοφυλάκιο, επιβεβαιώνει καθημερινά του «λόγου το αληθές» και προωθεί μια σειρά από πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν, τόσο την ενίσχυση του εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όσο και τη διαμόρφωση ολοένα και πιο ευνοϊκού κλίματος για νέες επενδύσεις στην πατρίδα μας. Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης θα έλεγε κανείς πως με τη φράση «κάθε μέρα πρέπει να μετράς τι έχεις προσφέρει στα παιδιά που θα γεννηθούν αύριο», έχει συμπυκνώσει όλη την ουσία του έργου του στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η πρόσφατη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, στοχεύει … στο να γίνουν θεμελιώδεις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που θα επηρεάσουν όχι μόνο την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και τις τεχνολογίες, τις νοοτροπίες και τους θεσμούς.

Τους μήνες της διακυβέρνησής μας, θέτουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης μέσω… μεταρρυθμιστικών δράσεων, ενίσχυση των θεσμών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, της οικονομίας, της βελτίωσης της καθημερινότητας ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση στηρίζει ενεργά και την περιφερειακή ανάπτυξη, επιταχύνοντας … και διευκολύνοντας με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις υπαγωγές επενδυτικών σχεδίων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Έχουμε πάντοτε ως γνώμονα τις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος προκειμένου… να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός τόσο για τους ξένους όσο και τους εγχώριους επενδυτές.

Μεταξύ άλλων, η μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί …μία από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις διεθνούς εμβέλειας και έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή επιχειρηματικών κολοσσών.

Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αγορά μέσω… πλήθους μέτρων που αναπροσαρμόζονται διαρκώς και ακολουθούν τις ανάγκες που δημιουργεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους η επιδημία.

Δεν βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τη θωράκιση των θέσεων εργασίας, καθώς … αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας, θέλουμε όχι μόνο να θωρακίσουμε τις θέσεις εργασίας εν μέσω της πανδημίας αλλά και να δημιουργήσουμε περισσότερες.

Επιταχύνουμε τις υπαγωγές των επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό νόμο πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων γιατί… διαρκής μας στόχος είναι να κόβουμε τις ρίζες της γραφειοκρατίας προς όφελος της επιχειρηματικότητας, του υγιούς ανταγωνισμού και του δημοσίου συμφέροντος.

Απλοποιούμε τις διαδικασίες και επιταχύνουμε την υλοποίηση των επενδύσεων και το αποτέλεσμα τους στην οικονομία θα … είναι η επιτάχυνσή της που αποτελεί βασικό μας στόχο.

Το διαδικτυακό συνέδριο «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά COVID-19 εποχή» μου έδωσε την ευκαιρία να… παρουσιάσω τις απόψεις μας για τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι επενδύσεις που θα στηρίξουν την επιτάχυνση της οικονομίας μας μετά το πέρας της πανδημίας αφορούν … στην μεταποίηση, στη βιοτεχνολογία, στην αγροδιατροφή, στις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και στα logistics .

Στην πολιτική πρέπει να έχεις πάντοτε υπ` όψιν σου… ότι είσαι προσωρινά στη συγκεκριμένη θέση όταν αποχωρήσεις θα πρέπει να έχεις αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα για την κοινωνία του σήμερα και του αύριο.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση: «Κάθε μέρα πρέπει να μετράς τι έχεις προσφέρει στα παιδιά που θα γεννηθούν αύριο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook