Αγαπημένο προάστιο της Νότιας Αθήνας, η Νέα Σμύρνη φόρεσε τα γιορτινά της και γύρω από την «ξακουστή πλατεία» της, από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου, θα χτυπά η καρδιά της εορταστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης μας μιλά, όμως, και για την πρόσφατη μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο, τη συνεργασία του με την Περιφέρεια Αττικής καθώς και για τον κυρίαρχο στόχο της θητείας του, που είναι «να έχει βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών της Νέας Σμύρνης» και να έχει γίνει  «πόλη πρότυπο».

Ο Δήμος μας φόρεσε τα γιορτινά του και περιμένει τους επισκέπτες του … για να δημιουργήσουμε από κοινού μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μια όαση ανεμελιάς και χαράς μέσα στη μουντή, γεμάτη φόβο και αβεβαιότητα καθημερινότητα. Eπιθυμούμε να προσφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερα όμορφα πράγματα στους δημότες μας για να έχουν λόγους να χαμογελούν.

Φέτος, παρά την πανδημία και το κλίμα ανασφάλειας που κυριαρχεί στη ζωή μας, προσπαθήσαμε να… μετατρέψουμε τις μέρες που έρχονται σε μια γιορτή για όλους, μικρούς και μεγάλους. Κάλαντα, μουσικές, συναυλίες, χοροί, θεατρικά δρώμενα, πολύχρωμα φώτα, θα κατακλύσουν τη Νέα Σμύρνη από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου.

Επισκεφθείτε την πόλη μας και ζήστε το εορταστικό πνεύμα στην … πλατεία μας, η πιο όμορφη πλατεία, θα μαγέψει τους μικρούς μας φίλους με carousel, τρενάκι, τραμπολίνο, το χωριό του Άγιου Βασίλη, το δέντρο του οποίου θα ανάψουμε σε ειδική εκδήλωση παρουσία της Δημοτικής Χορωδίας «Ιωνικές Φωνές» και παιδικής χορωδίας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα γνωρίσουν κάθε γωνιά της πόλης μας με τρένο ενώ ο Rudolfθα φτάσει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας» τραγουδώντας μαζί με τη Μικτή Δημοτική μας χορωδία.

Για την τόνωση της εμπορικής κίνησης, στον κεντρικό δρόμο της Ομήρου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ξωτικά και Άγιοι Βασίληδες θα φωτογραφίζονται με τα παιδιά, facepaintersθα κάνουν πιο ζωντανά τα χαμόγελά τους, ξυλοπόδαροι θα τους διασκεδάζουν και μουσικοί της πόλης μας θα τραγουδούν στο ρυθμό των γιορτών.

Πρόσφατα, μετακομίσαμε στο νέο Δημαρχείο, όπου ο πολίτης έχει την δυνατότητα… να επισκεφτεί με μεγαλύτερη άνεση όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και να εξυπηρετηθεί άμεσα. Συγχρόνως οι υπάλληλοι του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται σε ένα άνετο, φωτεινό περιβάλλον και κυρίως κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Στόχος μας σ’ αυτή τη θητεία παραμένει… να ανταποκριθούμε στα επιπρόσθετα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία, να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών, να αποκτήσει ο Δήμος μας εξωστρέφεια και να απορροφήσει κονδύλια από προγράμματα ευρωπαϊκά αλλά και διαφόρων υπουργείων όπως και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της δουλειάς μας.

Η πανδημία, δυστυχώς, για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης έχει γίνει η αιτία… πολλών προβλημάτων, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Οι Δήμοι είναι το πρώτο ανάχωμα και οφείλουν να ανταποκριθούν επαρκώς στο ρόλο τους και να λειτουργήσουν δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη.

Στον Δήμο Νέας Σμύρνης έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από … έργα πνοής, αλλά και μικρότερες παρεμβάσεις στην περιφέρεια της πόλης, την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου μας.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι… άριστη και ήδη έχουν δρομολογηθεί έργα που θα υλοποιηθούν από κοινού, αφού έχουν ήδη υπογραφεί σχετικές προγραμματικές συμβάσεις ή συμφωνίες που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας.

Στο τέλος αυτής της θητείας, στόχος μου είναι… να έχει βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών της Νέας Σμύρνης και να έχει γίνει η πόλη μας πόλη πρότυπο.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση… «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook