Η αγάπη του, αλλά πολύ περισσότερο η δράση εκτός των ορίων της  Δράμας, ακολουθεί τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Στέφανο Γεωργιάδη, ο οποίος μας απευθύνει μια ανοικτή, εορταστική πρόσκληση, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του. Άνθρωπος «ζεστός» και ο ίδιος, μας μιλά για τις ομορφιές, τις γεύσεις αλλά και για εκείνα που θα ζητούσε εάν είχε απέναντί τον Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς στόχος του είναι «να ανοίγουμε νέους δρόμους με καινοτόμες ιδέες και ενέργειες, με εξωστρέφεια», αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό και τους νέους ανθρώπους. 

Η Δράμα, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών, αποτελεί … έναν  από τους πιο ενδιαφέροντες χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Ένας προορισμός γεμάτος από φυσικό κάλλος, όπου κυριαρχούν τα πάρκα με τα πηγαία νερά, που έδωσαν  και την ονομασία στης πόλη : «Ύδραμα»-«Δύραμα»-«Δράμα». Ταυτόχρονα η πλούσια ιστορία της από τα αρχαία χρόνια, της Ηδωνίδας Γης όπως ονομαζόταν, μέχρι και τα νεώτερα χρόνια, έχει αφήσει πολλά ανεξίτηλα σημάδια και επισκέψιμα μνημεία με μεγάλο ενδιαφέρον.

Καλούμε τους επισκέπτες να βρεθούν στα μέρη μας, για να απολαύσουν…  το φυσικό κάλλος, για να γευτούν τα υπέροχα τοπικά  προϊόντα μας και την εξαίρετη κουζίνα μας. Να ζήσουν όμορφες στιγμές  με  φιλόξενους ανθρώπους & με  άριστους επαγγελματίες της εστίασης και του εναλλακτικού τουρισμού. Κορυφαία στιγμή για τον επισκέπτη, είναι όταν γευτεί τα πολυβραβευμενα  και διεθνώς αναγνωρισμένα δραμινά κρασιά, ενώ μια βιωματική εμπειρία στα επισκέψιμα οινοποιεία μας, που είναι σπουδαίας αρχιτεκτονικής και αισθητικής ομορφιάς, αποτελεί την κορυφαία κατακλείδα στο ταξίδι στην Δράμα.

Το Επιμελητήριο Δράμας συμβάλει … με διάφορές συνεχείς δράσεις  στην υποστήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, στην προσέλκυση τουριστών, στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η συμμετοχή μας στην επιτροπή τουρισμού, μαζί με άλλους φορείς της περιοχής μας, χαράσσει τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, όπου η σύγχρονη προσέγγιση του εναλλακτικού βιωματικού τουρισμού είναι στόχος.

Εάν έρθει κανείς στην περιοχή πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί … το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με το πανέμορφο φυσικό κάλλος και τα νερά , τα οινοποιεία μας, το αρχαιολογικό μουσείο, την παλιά πόλη μας και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τις πηγές Κεφαλαρίου , το Σπήλαιο Αγγίτη, το Φαλακρό όρος και τον ορεινό μας όγκο με το παρθένο δάσος του Φρακτού, την κοιλάδα του Νέστου καθώς και μια πληθώρα αρχαιολογικών μνημείων.

Ο επισκέπτης της περιοχής μας όλες τις εποχές του χρόνου έχει πολλά ενδιαφέροντα να βιώσει, όπως η Ονειρούπολη τα Χριστούγεννα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους, η Δραμινοοινογνωσία που αποτελεί ευκαιρία γνωριμίας με τα οινοποιεία και το κρασί μέσα από διάφορα event σε όλη την περιοχή, τα παραδοσιακά δρώμενα αλλά και μια σειρά από άλλες σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού και τέχνης.

Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να γευτεί την κουζίνα μας όπου … μια σειρά από ξεχωριστές συνταγές που χρησιμοποιούν ποιοτικά τοπικά προϊόντα ξεχωρίζουν.  Βεβαίως τα υπέροχα βραβευμένα κρασιά μας, τα αλλαντικά και τα τυριά μας πολλά από αυτά επίσης βραβευμένα, τα μανιτάρια του δάσους μας όπως η τρούφα, τα υπέροχα κρέατα παραγωγής της περιοχής μας, το μέλι, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, τοπικά χειροποίητα ζυμαρικά, την τοπική μας μπύρα, τον χυμό ρόδι  καθώς και πολλά άλλα εξαιρετικά προϊόντα που αναγνωρίζονται πλέον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εάν μπορούσα να επιλέξω ένα αγαπημένο μου προορισμό στο Π.Ε. Δράμας θα…  δυσκολευόμουν να ξεχωρίσω μόνο ένα.  Για μένα προσωπικά και από την ιδιότητα μου είναι λίγο υποκειμενικό, αλλά θα πω ότι Αγαπώ  τα οινοποιεία μας  σε συνδυασμό με περιπάτους  στο υπέροχο και πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φυσικά την παλιά μας πόλη.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής μας υποδέχονται τον επισκέπτη πάντοτε με…  γνώμονα την παροχή  υψηλής ποιότητας υπηρεσίας και αξιοπιστία.   Πάντα μέσα από την ζεστή φιλοξενία, την ανθρώπινη, με απλότητα, που είναι πηγαίο χαρακτηριστικό των ανθρώπων της περιοχής μας.

Ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας, πασχίζω να … στηρίζω την επιχειρηματικότητα, που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Πάντα με αισιοδοξία και συνεχή εργασία, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, στόχος μας είναι να ανοίγουμε νέους δρόμους με καινοτόμες ιδέες και ενέργειες, με εξωστρέφεια. Αξιοποιώντας  επιστημονικό δυναμικό και νέους ανθρώπους, αγαπάμε την περιοχή μας, ζούμε εδώ, προοδεύουμε και συνεχίζουμε στον χρόνο με αισιοδοξία.

Εάν είχα απέναντί μου τον πρωθυπουργό της χώρας, το πρώτο πράγμα που θα του ζητούσα, θα ήταν να…  ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα των οδικών αξόνων που έχουν δρομολογηθεί (Σύνδεση με Εγνατία Οδό στην Αμφίπολη και άξονας Δράμας-Καβάλας) καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη υποδομή που χρειάζεται γιατί αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης για την περιοχή μας. Εξάλλου η Δράμα εκτός από το φυσικό περιβάλλον είναι και η πρώτη παραγωγός περιοχή Μαρμάρου στην χώρα και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση…  του Ευριπίδη «Τολμάν ανάγκη, καν τύχω καν μη τύχω» δηλαδή «Πρέπει να το τολμήσω, είτε πετύχω είτε όχι». Εξάλλου  το «Επιχειρείν» είναι τόλμη, είναι περιπέτεια, είναι ομορφιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook