«Οι δημοσκοπήσεις σε στιγμές όπως αυτές που ζούμε πια, είναι σαν να ρωτάς κάποιον που προσπαθεί να βγει από το σπίτι του την ώρα που καίγεται, τι ρούχα θέλει να φορέσει...»

O αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μέσω του Bigpost ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. Σχολιάζει τις επιτάξεις γιατρών, τις εξαγγελίες για τα sel tests, τα εκλογικά σενάρια και τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας…

Ποια η θέση σας για την απόφαση να επιστρατευθούν ιδιώτες γιατροί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητάει εδώ κι έναν χρόνο την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις ιατρών και η Κυβέρνηση επιτάσσει ιδιώτες ιατρούς και «προσλαμβάνει» ιδιωτικές κλινικές διπλασιάζοντας τα νοσήλια και χρησιμοποιώντας δανεικούς ειδικευόμενους από τα δημόσια νοσοκομεία. Πολύ λίγα, πολύ αργά. Ακόμα και τώρα όμως, σε μια φάση που κάθε ημέρα ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής βγαίνει εκτός μάχης, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν κάνει πίσω σε όσα μεταρρυθμιστικά σχέδια της, είχαν να κάνουν με τους ιδιώτες στο ΕΣΥ και δεν προχωρά σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ρισκάροντας κάθε ημέρα ανθρώπινες ζωές.

Πώς βλέπετε την παροχή των ατομικών self test δωρεάν από τα φαρμακεία; Πιστεύετε ότι καθυστέρησε αυτό το μέτρο;

Επί έναν χρόνο φωνάζουμε για δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ και η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της. Ακόμα όμως κι όταν αποφασίζει να ακούσει κάνει μισές δουλειές, καθώς χωρίς διαδικασία υποχρεωτικής δήλωσης των κρουσμάτων σε κάποια βάση δεδομένων, δεν μπορεί να υπάρχει μια επιθετική ιχνηλάτηση ώστε να αξιοποιηθεί η πληροφορία των τεστ.

Θεωρείτε πως θα στηθούν κάλπες μέσα στο 2021; Είστε έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτή τη στιγμή η προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένη στην εποικοδομητική κριτική και στις προτάσεις για τις παλινωδίες της κυβέρνησης και η εύρεση μιας διεξόδου από το τριπλό αδιέξοδο που μας έχει βάλει σε Δημόσια Υγεία, οικονομία και εθνικά. Με τα προεκλογικά σενάρια ας ασχοληθεί ο κ. Μητσοτάκης που ζητά δημοσκοπήσεις κάθε εβδομάδα και ανησυχεί για την δημοφιλία των social media του, αγοράζοντας likes από χώρες της Αφρικής.

ΜέΡΑ25 και ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα σας για διάλογο… Θα επιμείνετε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών και κύριος πόλος συγκέντρωσης σε οποιαδήποτε κίνηση συνεργασίας έχει να κάνει με την αριστερά και τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, με την προϋπόθεση προγραμματικών συγκλίσεων. Όλοι θα κριθούν με τη στάση τους σε αυτή την χρονική συγκυρία από τον Ελληνικό λαό, εμείς θα επιμένουμε στην ανάγκη πολιτικής συναίνεσης και συνεργασίας σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτικό μοντέλο.

Πώς διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις; Σας ανησυχεί ότι δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ;

Οι δημοσκοπήσεις σε στιγμές όπως αυτές που ζούμε πια, είναι σαν να ρωτάς κάποιον που προσπαθεί να βγει από το σπίτι του την ώρα που καίγεται, τι ρούχα θέλει να φορέσει. Η κοινωνία δεν σκέφτεται με πολιτικό κριτήριο, αλλά με το ένστικτο της επιβίωσης, Όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού των πεπραγμένων της Κυβέρνησης και των θετικών προγραμματικών αφηγημάτων υπό πιο φυσιολογικές συνθήκες, τα νούμερα θα αποτυπωθούν όπως πρέπει στις κάλπες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook