«Με όπλα μας τον εμβολιασμό, τα μαζικά πλέον tests αλλά και τον καλό καιρό, η πανδημία θα υποχωρεί και η ομαλότητα σταδιακά θα επανέρχεται. Οι πολίτες ξέρουν καλά τις μεγάλες προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα...»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης μιλά στο Bigpost για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ανακίνησε το συγκεκριμένο ζήτημα» με τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη. Σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απαντά στο αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό και, με αφορμή την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία, σημειώνει πως η Ελλάδα «επιδιώκει τον διάλογο με όλες τις χώρες της περιοχής μας».

Γιατί η κυβέρνηση αίρει τους περιορισμούς για την ψήφο των απόδημων, όταν η ίδια τους είχε βάλει πριν μερικούς μήνες;

Μετά τη νίκη της ΝΔ, η Βουλή νομοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία το δικαίωμα στους Έλληνες της διασποράς να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία πλειοψηφία, τέθηκαν με απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, περιορισμοί στο δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Παρόλο που αυτό ήταν σε αντίθεση με τη θέση της ΝΔ, έγινε δεκτό προκειμένου να νομοθετηθεί, έστω και κουτσουρεμένο, αυτό το δικαίωμα στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό. Πριν λίγες μέρες, η κυρία Τζάκρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στον “Εθνικό Κήρυκα” δήλωσε πως το κόμμα της τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών και υποσχέθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους καταργήσει αμέσως μόλις επιστρέψει στην κυβέρνηση! Για να μη χάνεται λοιπόν χρόνος, η Κυβέρνηση κατέθεσε τη Δευτέρα νομοσχέδιο για την άρση των εν λόγω περιορισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καταγγέλλει ότι παίζετε «πολιτικά παιχνίδια» με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού…

Κανένα πολιτικό παιχνίδι από τη δική μας πλευρά. Άλλωστε η ΝΔ δεν ανακίνησε το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό είναι έργο της κυρίας Τζάκρη και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το θέμα της παραχώρησης του δικαιώματος της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους είναι σχετικά παλιό. Η ΝΔ με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε πάρει το 2009 ως κυβέρνηση, αλλά και κατά την περίοδο 2016-2018 ως αντιπολίτευση, επεδίωκε να νομοθετηθεί αυτό το δικαίωμα. Εμείς είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι συνεπής στις δικές του, αφού η κυρία Τζάκρη ως αρμόδια, εκφράζει προφανώς τις θέσεις του κόμματός της επί του θέματος. Το ποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια θα φανεί σε λίγες ημέρες στη Βουλή.

Σας ανησυχούν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν αρκετά μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας του κόσμου από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την εικόνα της στιγμής. Η στιγμή αποτυπώνει την κόπωση της κοινωνίας και την αγωνία να φτάσουμε στην ομαλότητα και να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Με όπλα μας τον εμβολιασμό, τα μαζικά πλέον tests αλλά και τον καλό καιρό, η πανδημία θα υποχωρεί και η ομαλότητα σταδιακά θα επανέρχεται. Οι πολίτες ξέρουν καλά τις μεγάλες προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα. Αναμφίβολα η πανδημία έχει κουράσει. Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν και κάτι άλλο. Δείχνουν πως η κυβέρνηση διατηρεί την εκλογική της επιρροή και παράλληλα, φανερώνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να συσπειρώσει ακόμα και όσους την ψήφισαν το 2019.

Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με φίλους και συγγενείς; Υπάρχει περίπτωση να «θυσιάσουμε» το Πάσχα για να «γλιτώσουμε» το καλοκαίρι;

Δεν είναι θέμα συμψηφισμού μεταξύ καλοκαιριού και Πάσχα. Θέλουμε να έχουμε ασφαλές Πάσχα κι ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το θέμα είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα και παράλληλα να εμβολιαζόμαστε. Αν κάνουμε ότι πρέπει, τότε η κατάσταση διαρκώς θα βελτιώνεται. Το τι όμως θα γίνει το Πάσχα είναι νωρίς να το πούμε. Θα πρέπει να ξέρουμε την επιδημιολογική εικόνα για να ληφθούν αποφάσεις. Συνεπώς υπομονή λίγες ημέρες για να μάθουμε τι θα κάνουμε το Πάσχα.

Τι να περιμένουμε από την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία;

Η χώρα μας επιδιώκει τον διάλογο με όλες τις χώρες της περιοχής μας. Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του για να κουβεντιάσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook