Στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, όπου όλοι κυκλοφορούμε με μάσκες προσαρμόζονται και οι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Σύντομα  στο  πλαίσιο  της νέας  πραγματικότητας- μερικοί χρήστες iPhone θα μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους μέσω αναγνώρισης προσώπου (Face ID) φορώντας κανονικά τη μάσκα τους!

Με τον ίδιο τρόπο που το Touch ID έφερε επανάσταση στον έλεγχο ταυτότητας με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος και το Face ID με τη σειρά του έφερε επανάσταση στον έλεγχο ταυτότητας με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου, τώρα κάποιοι χρήστες θα ξεκλειδώνουν το iPhone , χωρίς να βγάλουν τη μάσκα τους.

Σε αυτή την περίπτωση  θα απαιτείται και μία δεύτερη συσκευή της Apple.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία  δοκιμάζει μία νέα αναβάθμιση του iOS που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεκλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα φορώντας μάσκα και… το Apple Watch τους.

Αυτή τη στιγμή, το Face ID αντιλαμβάνεται πότε κάποιος φοράει μάσκα και αυτομάτως εμφανίζει την οθόνη για εισαγωγή κωδικού ώστε να ξεκλειδωθεί η συσκευή.

Η νέα αναβάθμιση του λογισμικού αναμένεται, όπως γράφει το CNN, να γίνει διαθέσιμη σύντομα και θα επιτρέπει στο iPhone να «επικοινωνεί» με το συνδεδεμένο σε αυτό Apple Watch όταν επιχειρείται να γίνει αναγνώριση προσώπου στο κινητό τηλέφωνο.

Όταν ολοκληρώνεται η επαλήθευση -σημειώνεται πως οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για να γίνει αυτό- το iPhone θα ξεκλειδώνει αυτόματα και το Apple Watch θα δονείται.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως ναι μεν η νέα αναβάθμιση θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τη συσκευή, δεν θα επιτρέπει ωστόσο να γίνονται συναλλαγές μέσω Apple Pay, στο App Store ή στο iTunes.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook