Εταιρία στην Γερμανία ανέπτυξε εφαρμογή στο κινητό που έχει 95% επιτυχή διάγνωση.

Νέο τεστ για τον κορωνοϊό με έλεγχο των οφθαλμών και αρκετά αξιόπιστα αποτελέσματα μέσα σε ένα τρίλεπτο, αναπτύσσει γερμανική εταιρία.

Η Semic RF, με έδρα το Μόναχο, σε συνεργασία με συνεργάτες στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης κορωνοϊού, που όταν λάβει την έγκριση των κανονιστικών αρχών, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα, θα αρχίσει να διατίθεται, σύμφωνα με τον διευθυντή της γερμανικής εταιρίας, Βόλγφκανγκ Γκρούμπερ.

Το τεστ της Semic χρησιμοποιεί φωτογραφία του οφθαλμού που μπορεί να έχει τραβηχτεί μέσω κινητού τηλεφώνου, και εντοπίζει τον κορονοϊό μέσω ενός συμπτώματος που ονομάζεται «ροζ οφθαλμός».

«Κατορθώσαμε να απομονώσουμε την νόσο Covid-19 ανάμεσα σε πάνω από δύο εκατομμύρια αποχρώσεις του ροζ», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερ στο πρακτορείο Reuters.

Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί σε πάνω από 70.000 άτομα, και έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Είναι σε θέση να επεξεργαστεί έως και 1 εκατομμύριο απεικονίσεις το δευτερόλεπτο, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης των δυνατοτήτων της. Αν λειτουργήσει αυτή η εφαρμογή, θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς την επιστροφή θεατών σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, όπως σε γήπεδα και συναυλίες.

«Παίρνεις την εφαρμογή, φωτογραφίζεις και τα δυο σου μάτια, στέλνεις την εικόνα για έλεγχο και λαμβάνεις το αποτέλεσμα αποθηκευμένο σε κωδικό QR για να μπορείς να επιδεικνύεις όπου χρειαστεί», εξήγησε ο κ. Γκρούμπερ.

Σε αρχικό στάδιο η εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρίες και εμπορικούς χρήστες, με τιμή 480 ευρώ τον μήνα, αλλά αργότερα σχεδιάζεται να επεκταθεί και για ατομική χρήση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook