Πέθανε δυστυχώς σε ηλικά 79 ετών ο Δημήτρης Καλλιάνος. Ο γιός του βουλευτής της ΝΔ είχε μιλήσει δημόσια για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του αλλά και τις ευθύνες των γιατρών για τον τρόπο της νοσηλείας. Η ανακοίνωση από το Αττικό Νοσοκομείο .

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 79 ετών ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τις προηγούμενες μέρες είχε ξεσπάσει με οργή και πόνο ψυχής στα social media αλλά και δημόσια εκφράζοντας την αγανάκτηση για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του αλλά και τον τρόπο νοσηλείας το νοσοκομείο Αττικόν εξ αιτίας του οποίου επιδεινώθηκε η κατάσταση του.

Μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί το Αττικό Νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τις συνθήκες θανάτου και τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Νοσοκομείο για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Η περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Αττικόν»,οι καταγγελίες του βουλευτή και η απάντηση Γεωργιάδη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος του MEGA με δάκρυα στα μάτια καταγγέλλει με βίντεο που ανέβασε στα social media λάθος χειρισμούς και αποφάσεις από γιατρούς στο Αττικό νοσοκομείο που όπως λέει επιδείνωσαν δραματικά την υγειά του πατέρα του.

«Ακόμη και με τη μάσκα είχε 60 κορεσμό, και πήγαινε από πάνω ο αδερφός μου και του ‘βάζε ταινίες, και έλεγε παιδιά θέλει ΜΕΘ θέλει ή ΜΑΘ δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, και του λέγανε ‘’όχι κύριε Καλλιάνε είναι εξαιρετικά ο κύριος, μην ανησυχείτε καθόλου’’».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του μεταφέρθηκε από το «Ασκληπιείο» της Βούλας στο «Αττικό» νοσοκομείο για να χειρουργηθεί για γάγγραινα. Μετά την επέμβαση όμως, όπως λέει, η υγεία του επιδεινώθηκε και παρά τις εκκλήσεις του να βάλουν τον πατέρα του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οι γιατροί όπως καταγγέλλει αδιαφόρησαν.
«Ο πατέρας μου είναι στην εντατική διασωληνομένος. Δεν φαντάζεσαι μέχρι πόσο βαθιά θα φτάσω το μαχαίρι, όχι για μένα, για την τιμή του πατέρα μου και των γονιών αυτής της χώρας που έχουν υποστεί αυτά στα νοσοκομεία της χώρας».

Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Για το θέμα του Γ. Καλλιάνου και το γεγονός ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής περιέγραψε την κακή κατάσταση στο σύστημα υγείας, με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του, κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

«Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του, δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γ. Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόηση μου» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δε βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. «Ως υπουργός υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

«Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ «δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής».

Γιάννης Καλλιάνος: «Εύχομαι εάν έχει παιδιά να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου»
Ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας χτες στο LIVE NΕWS περιέγραψε τα όσα συνέβησαν με τον πατέρα του.
«Είδα την ανακοίνωση του νοσοκομείο «Αττικόν», εύχομαι εάν έχει παιδιά ο κ. Αποστολόπουλος που το υπογράφει, και ο κάθε γιατρός αυτού του νοσοκομείου, να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου. Μετά από τρεις μέρες νοσηλείας έγινε η εγχείρηση και του ακρωτηρίασαν το δάχτυλο. Μετά από 3-4 μέρες ξεκίνησε η δύσπνοια. Στην κλινική μας έλεγαν πως πάνε όλα τέλεια αλλά εμείς ανησυχούσαμε. Όλοι μου έλεγαν ‘’σκίζουμε τα πτυχία μας, ο πατέρας σας πάει εκπληκτικά και αύριο, μεθαύριο θα βγει’’. Κρίθηκε από τον καθηγητή πως ο πατέρας νου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να μπει στην εντατική. Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνει. Μιλάω ως πολίτης. Έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες γιατί έτρεμαν τα χέρια μου και δεν μπορούσα να γράψω. Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες και τις μήτρες που έχουν βιώσει κάτι τέτοια. Ο πατέρας μου τώρα είναι στην εντατική και διασωληνομένος. Ο άνθρωπος πέθαινε και εμείς φωνάζαμε και αυτοί μας έλεγα όλα καλά. Ο πατέρας μου χθες σχεδόν έφυγε και τον επανάφεραν. Του δίνουν 5-15% να τα καταφέρει».

Ενώ για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε:

«Άδωνι Γεωργιάδη σε ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου έστειλες. Σε τιμά αλλά πολύ φοβάμαι πως από τη στιγμή που έχει μάθει να λες την αλήθεια και είσαι ένας καλός υπουργός, θέλω να πούμε την απόλυτη αλήθεια. Και η απόλυτη αλήθεια είναι πως ήξερες προσωπικά από εμένα πως οι γιατροί μου έλεγαν πως ο πατέρας μου πάει καλά. Δεν μπορούσες να επέμβεις φυσικά αλλά άκουγες τους γιατρούς. Ο πατέρας μου δεν ήταν όμως καλά και θα ήθελα να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις τα πράγματα αλλά να προσπαθήσεις να έρθεις προς τη δική μου πλευρά. Προφανώς δεν τα βάζω με το ΕΣΥ αλλά με μία κλινική που θεωρείται καλό αλλά φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο στον πατέρα μου».

Η απάντηση του νοσοκομείου «Αττικόν» στις καταγγελίες Καλλιάνου
Το «Αττικό» Νοσοκομείο σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εισαχθεί σε ΜΕΘ μέχρι και τη χτεσινή ημέρα.

«Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook