Νέες οδηγίες για τους εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις , εξέδωσε το Αμερικανικό Κέντρο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σχετικά με τη χρήση της μάσκας.

Έτσι όσοι Αμερικανοί έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων θα μπορούν να συναντούν συγγενείς σε ένα σπίτι ή να μετέχουν σε μικρές συγκεντρώσεις χωρίς να φορούν μάσκα.

Επίσης θα μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς να φορούν μάσκα.

Ωστόσο μάσκα θα πρέπει να φορούν σε δημόσιους χώρους και εφόσον βρίσκονται σε μέρη όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις θα μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους , εφόσον είναι υγιή χωρίς να φορούν μάσκα.

Οι συστάσεις με τις νέες οδηγίες του το CDC:

– Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτι με μη εμβολιασμένους από ένα μόνο νοικοκυριό, επίσης χωρίς μάσκες ή αποστάσεις.

– Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ, εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αρκεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να απομονωθούν, να εξεταστούν και να μιλήσουν με το γιατρό τους.

– Στους δημόσιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις αποστάσεις όπως και τις οδηγίες προφύλαξης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν μεγάλες και μεσαίες συγκεντρώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook