Χάπι για κορωνοϊό της Pfizer: Μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89%
Το πειραματικό χάπι που ανέπτυξε η Pfizer για τον κορωνοϊό μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89% στους ασθενείς υψηλού κινδύνου που μολύνθηκαν πρόσφατα, ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία.
Όπως μεταδίδει το Bussiness Insider η εξέλιξη αυτή αυξάνει την πιθανότητα να υπάρχουν σύντομα πολλά διαθέσιμα χάπια κατά της COVID-19 για τους ασθενείς, καθώς και η φαρμακοβιομηχανία Merck πρόσφατα ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα για το χάπι που έχει αναπτύξει για τον κορωνοϊό, το molnupiravir. Οι θεραπείες φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας συμπληρωματικά με τον εμβολιασμό, καθώς θα μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό.
«Είναι κοντά μας πια η δυνατότητα να σταματήσουμε να ζούμε με φόβο», δήλωσε στο Insider ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer Μικαέλ Ντόλστεν.
«Θα σπάσει ο φόβος, θα μειωθεί η τεράστια επιβάρυνση των νοσοκομείων, ενώ ο κίνδυνος να μολυνθείς και να καταλήξεις σε νοσοκομείο ή να πεθάνεις θα γίνεται στατιστικά όλο και μικρότερος και σχεδόν ανύπαρκτος» πρόσθεσε. «Είναι μια τεράστια ιατρική πρόοδος για την ανθρωπότητα».
Η Pfizer θα παράξει πάνω από 180.000 πλήρεις θεραπείες έως τα τέλη του 2021 και τουλάχιστον 50 εκατ. το 2022. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αύξηση της παραγωγής και τα νούμερα αυτά θα επικαιροποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στη μελέτη συμμετείχαν 774 ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό και μολύνθηκαν πρόσφατα. Τυχαία τους χορηγήθηκε το χάπι της Pfizer ή ψευδοφάρμακο (placebo). Λιγότερο από 1% από εκείνους που έλαβαν το φάρμακο της Pfizer νοσηλεύτηκαν ενώ κανείς δεν πέθανε. Στην ομάδα που έλαβε το placebo, περίπου το 7% νοσηλεύτηκαν και 10 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.
Συμπερασματικά, ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου μειώθηκε κατά 89% για ασθενείς που έλαβαν το χάπι της Pfizer τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων κορωνοϊού. Για εκείνους που πήραν το φάρμακο μέσα σε πέντε ημέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, τα οφέλη ανήλθαν σε 85% ανέφερε ο Ντόλστεν. Και στις δύο περιπτώσεις, το φάρμακο προσέφερε 100% προστασία από θάνατο.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Καλεσμένοι ο Γιώργος Αλκαίος και η Άννα Μαρία Βέλλη
- Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του, αν θέλουν να έρθουν να παραιτηθούν, αλλά δεν υπάρχουν ρεζερβέ θέσεις (βίντεο)
- Βενεζουέλα: Πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι μετά τους σεισμούς 7,5 και 7,2 Ρίχτερ – Εκατοντάδες κτήρια κατέρρευσαν – Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες (βίντεο)
- Ο πρόεδρος της ΕΡΤ εξελέγη ομόφωνα μέλος του Executive Board της EBU
- «Πάντα κρατάω μαχαίρι, δεν το είχα για εκείνη» λέει ο 90χρονος που αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού (βίντεο)
- Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκλεισε 15 χρόνια γάμου με τον Θέμη Σοφό: «Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα»
- Αθηνά Οικονομάκου: Με τον Μπρούνο Τσερέλα και τα παιδιά της στην Πάρο πριν από τον γάμο – Οι πρώτες φωτογραφίες
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ο γιος του, Πάρης, του ανακοίνωσε ότι θα …παντρευτεί – Επικό βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook