Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα που καθιερώνει υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα που καθιερώνει υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Όσοι προσβληθούν από την ευλογιά των πιθήκων θα πρέπει να απομονωθούν για τρεις εβδομάδες, δήλωσαν υγειονομικές Αρχές του Βελγίου μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων στη χώρα. Οι μολύνσεις, η πρώτη καταγράφηκε την Παρασκευή, συνδέονται με το φεστιβάλ Φετίχ στην Αμβέρσα.

Η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων πυκνώνει καθώς μέχρι τώρα 14 χώρες επιβεβαιώνουν η μία μετά την άλλη κρούσματα της ιογενούς νόσου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί για «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων ενόψει του καλοκαιριού.

Επιστρέφει η μάσκα στη Νέα Υόρκη

Στην Νέα Υόρκη επιστρέφει και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.

Αξιωματούχοι αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.
Το υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τους Νεοϋορκέζους να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται από το ξέσπασμα του νέου ιού, καθώς και από τον COVID-19 και τη γρίπη.

Ο χάρτης με τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

 Μπάιντεν: «Τα κρούσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί»

Τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κάτι «που πρέπει να μας ανησυχεί» είπε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν την Κυριακήκαι πρόσθεσε: «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αν εξαπλωθεί θα έχει συνέπειες».

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την ασθένεια, καθώς μιλούσε σε δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Osan στη Νότια Κορέα, όπου επισκέφθηκε στρατεύματα πριν απογειωθεί για την Ιαπωνία για να συνεχίσει το πρώτο του ταξίδι στην Ασία.

«Δεν μου έχουν πει ακόμη ποιο είναι το επίπεδο έκθεσης, αλλά είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να προσδιοριστεί ποιο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook