«Ανθρωπισμός», «σεβασμός», «ανθρώπινα δικαιώματα», «ισονομία» και «δικαιοσύνη» είναι λέξεις που υπάρχουν σε κάθε λεξικό, αλλά απουσιάζουν ηχηρά από την αριστερή ιδεολογία.

Παρότι οι ίδιοι προτάσσουν ως λάβαρό τους μια κοινωνία που βασίζεται στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, με σκοπό να οδηγήσει στην λεγόμενη «ευμάρεια», αυτό δεν είναι παρά ένα αφήγημα. Όπου κι εφαρμόστηκαν τα αριστερών στροφών καθεστώτα κατέρρευσαν και απέτυχαν ολοσχερώς, ενώ παράλληλα είχαν και πολύ μεγάλο κόστος σε κάθε επίπεδο, για τον πολύ απλό λόγο ότι η αριστερή ιδεολογία δεν περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας.

Ο προσχηματικός ανθρωπισμός της αριστεράς ή αλλιώς το πώς αντιλαμβάνονται οι των αριστερών αποχρώσεων αξίες που αποτελούν πυλώνες δημοκρατικών πολιτευμάτων είναι ζήτημα που πρέπει σε κάθε περίπτωση να μας απασχολεί. Στην πραγματικότητα, αυτό που εμφανώς εκπροσωπεί η αριστερά είναι η διατήρηση μιας τακτικής που ορίζει ότι τελικά δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Και πάντοτε υπό το πρόσχημα του «ανθρωπισμού» επιχειρεί να αιτιολογήσει ή να δικαιολογήσει πράξεις, ενέργειες και δράσεις που στρέφονται κατά της ίδιας της δημοκρατίας.

Αφέθηκαν να θεωρούν εδώ και πολλά χρόνια ότι φέρουν το «αποκλειστικό» δικαίωμα υπεράσπισης της λεγόμενης «ελευθερίας» και «μάχονται» κυρίως για την ελευθερία της έκφρασης, ξεχνώντας ότι στην κοινωνία που ευαγγελίζονται οτιδήποτε αφορά ή περιέχει στοιχείο ή υποψία ελευθερίας θεωρείται επιλήψιμο. Η ιστορία έχει αποδείξει ο ιδεολογικός τους μύθος έχει καταρρεύσει.

Οι ίδιοι όμως επιμένουν, ακολουθώντας μια στάση και μια πολιτική τακτική που βλάπτουν βασικές αξίες της δημοκρατίας για την οποία επίσης διατείνονται ότι μάχονται και υπερασπίζονται. Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η ταύτιση της όποιας βίαιης συμπεριφορά, της ανυπακοής, της ανομίας και της διατάραξης ή αναστάτωσης του δημόσιου βίου με το δικαίωμα έκφρασης της ελευθερίας τους. Γεγονός είναι ότι έχουν σίγουρα αφήσει το δικό τους αρνητικό αποτύπωμα στη βία με πλήθος περιστατικών, που βαφτίζονται «παρεμβάσεις», «δίκαιες διεκδικήσεις», κ.λπ.

Πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι η ελευθερία χωρίς όρια, κανόνες, δομή, ευθύνη και πειθαρχία μεταλλάσσεται σε κάτι άλλο, και από θεμελιώδες δικαίωμα μετατρέπεται σε μια ανεξέλεγκτη ασυδοσία. Υπερβαίνοντας τα όρια της ελευθερίας απομακρυνόμαστε αυτόματα από αυτήν και χάνουμε την ουσιώδη και ζωτική της σημασία.

Η κατάχρηση της ελευθερίας αρχικώς σε ατομικό πλαίσιο και στη συνέχεια σε κοινωνικό, δεικνύει την απουσία της πλήρους επίγνωσης μιας έννοιας που συνοδεύεται όχι μόνο από την αξία αυτού του ιδανικού, αλλά και από την αδιαμφισβήτητη προϋπόθεση υποχρεώσεων, περιορισμών και ανάληψης ευθύνης.

Ως γνωστόν, με την απομάκρυνση από θεμελιώδεις αξίες και την έλλειψη υψηλών ιδανικών διαπιστώνεται απλώς ένας εκφυλισμός των βασικών ιδεωδών της δημοκρατίας σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Χρέος μας σήμερα είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας και να μην σταματάμε να διατρανώνουμε ότι το δικαίωμα κάποιου στην ελευθερία σταματά εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία των άλλων.

Ο Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος είναι εκπρόσωπος τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook