Tα γκάλοπ για τις δημοτικές εκλογές που «παίρνουν φωτιά» και η δημοσκόπηση για Κασσελάκη
«Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι εταιρίες ερευνών με τις δημοσκοπήσεις για τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Φωτιά στα μπατζάκια των εταιρειών ερευνών -εδώ και σχεδόν ένα μήνα- οι οποίες οι οποίες τρέχουν εκατοντάδες δημοσκοπήσεις σε όλη την επικράτεια, στην προσπάθεια πρόβλεψης των νικητών στις 13 περιφέρειες και τους 332 δήμους της Ελλάδας .
Πολλές δε από αυτές τις έρευνες είναι επαναλαμβανόμενες ,αφού αρκετοί υποψήφιοι θέλουν να βλέπουν αν αλλάζει το κλίμα είτε υπέρ τους ,είτε εναντίον τους ανάλογα με νέες συνθήκες που διαφοροποιούνται στις περιοχές τους .Μεγάλη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών που θέλησε να κάνει έρευνα σχετικά με λανσάρισμα νέου προϊόντος δεν μπόρεσε να βρεί διαθέσιμο αυτήν την εβδομάδα ,ούτε “συνοικιακό call center” για να την εξυπηρετήσει –όπως χαρακτηριστκά –ανέφερε στο bigpost ο διευθυντής επικοινωνίας της.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ερευνητικού αμόκ πχ είναι, πως ένας ιδιαίτερα προβεβλημένος υποψήφιος δήμαρχος σε ..ακριβό προάστειο της Αττικής , διενεργεί την τρίτη σχετική έρευνα σε ένα μόλις μήνα, αγωνιώντας για το εάν θα κατορθώσει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών με 43%!
Μόνο η εταιρία Real Polls αποτόλμησε πρόβλεψη του νικητή και έπεσε …διάνα
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο δύο -η Metron analysis και η Real Polls -δημοσκοπικές εταιρίες «τόλμησαν» να κάνουν ή έστω να δημοσιοποιήσουν ,τα ευρήματα τους στον πρώτο γύρο των εκλογών των μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μόνον δε μία ,η Real Polls, δημοσιοποίησε έρευνα για τον τελικό νικητή ,τον Στέφανο Κασσελάκη στο αμυντικό site militaire.gr ,έρευνα που αναδημοσιεύτηκε και στα ΤΑ ΝΕΑ πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ,η οποία προέβλεπε την άνετη επικράτηση Κασσελάκη έναντι Αχτσιόγλου, αλλά και τα ποσοστά της νίκης του.
Κι επειδή πολλά αρνητικά έχουν ειπωθεί για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια, καλό είναι να αποδίδονται τα εύσημα στις επιτυχίες τους, αφού η σχετικά νέα εταιρεία Real Polls έχει πρόσφατα προβλέψει ακόμα και σημαντικές εκπλήξεις, ούσα η πρώτη εταιρεία που προέβλεψε την ξαφνική εμφάνιση των Σπαρτιατών στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο ,αλλά και την ανατροπή των προβλέψεων ,στις Προεδρικές Κυπριακές εκλογές.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, μητέρα της Έλενας, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
- Θρίλερ στην Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης -Βίντεο
- Τζώνη Καλημέρης – Ελπίδα Ιακωβίδου στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη: Η πρώτη γνωριμία και τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας (βίντεο)
- Αγροτικά μπλόκα: Μετ εμποδίων, με ταλαιπωρία και καθυστερήσεις η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα – Ουρές χιλιομέτρων στις Εθνικές Οδούς (βίντεο)
- Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: «Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα με καρκίνο»
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση, ταξιδεύουν στην Κίνα, Σάββατο και Κυριακή στις 17:45 στο OPEN
- Πρόσθετη οικονομική στήριξη για την Κρήτη λόγω μεταναστευτικού, ζήτησε ο Γ. Αυτιάς
- ΕΡΤnews: «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Το μυστικό των Χριστουγέννων της κυράς Ανθής στη Μάνη και οι Μανιάτες της Κορσικής» – Πέμπτη 25.12.2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook