Έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική θα παραμείνει ο 29χρονος που σκότωσε χθες την 60χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι της στην Kαλαμαριά Θεσσαλονίκης .

Ο 29χρονος που με εντολή εισαγγελέα εξετάστηκε από ψυχιάτρους διαπιστώθηκε πως έχει ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα λάμβανε και αγωγή, αλλά όπως λέει ο δικηγόρος του είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακα του.

Άνδρες της αστυνομίας και διασώστες του ΕΚΑΒ όταν μπήκαν στο διαμέρισμα της 60χρονης μητέρας του στη Θεσσαλονίκη, βρήκαν τον 29χρονο δράστη αμίλητο να κάθεται σε μία καρέκλα και τίποτα δεν πρόδιδε στην αρχή ότι λίγο αργότερα θα ομολογούσε τη δολοφονία της μητέρας του

Ο 29χρονος δράστης του άγριου εγκλήματος  έμενε μόνος του το τελευταίο διάστημα και επισκεπτόταν σπάνια τη μητέρα του. Οι γείτονες κάνουν λόγο για μία ήσυχη οικογένεια που ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα. Εκτός από το τελευταίο βράδυ που ακούστηκαν φωνές.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί»

«Κάποια πράγματα που δημοσιεύτηκαν είναι ανακρίβειες. Η οικογένεια ήταν αγαπημένη και ο δράστης αγαπούσε τη μητέρα του, όπως αγαπάει και τον πατέρα του. Μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Θέλουμε τα ΜΜΕ να προσέχουν ακριβώς τι δημοσιεύουν, καθώς καταλαβαίνετε τι θα συμβεί όταν συνειδητοποιήσει όντως ότι σκότωσε τη μητέρα του», είπε ο δικηγόρος του 29χρονου δράστη, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως υποθέτει ότι ο δράστης είχε σταματήσει να λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή και για αυτό υπήρχε μια έκρηξη μέσα του, που τον οδήγησε σε αυτό το επεισόδιο.

Ερωτηθείς για το εάν είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο στο παρελθόν, ο δικηγόρος κ. Σιδηρόπουλος τόνισε πως «δεν υπήρξε κάτι ανάλογο, παρά μόνο ότι ορισμένες φορές απειλούσε πως θα βλάψει τον εαυτό του».

Γόνος γνωστής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, ο 29χρονος είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης. Η μητέρα του, την οποία δολοφόνησε, είχε κατάστημα με επώνυμα είδη ρούχων στο κέντρο της πόλης.

To χρονικό της δολοφονίας – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμαριά.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς, εντόπισαν εντός διαμερίσματος, νεκρή 60χρονη, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης. Την άτυχη γυναίκα σκότωσε γιος της, ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα και συνελήφθη.

Είχε προηγηθεί κλήση των περίοικων στην Αστυνομία για επεισόδιο που είχε ο 29χρονος με την μητέρα του.
Όπως διαπιστώθηκε μακροσκοπικά από ιατροδικαστή, η 60χρονη έφερε τραύματα από νύσσον – τέμνων όργανο, καθώς και θλών όργανο που προκλήθηκαν από τον 29χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον σπίτι όπου έγινε η δολοφονία κατασχέθηκε ένα κουζινομάχαιρο και δύο βαρίδια γυμναστικής.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (21-12-2022) στην Καλαμαριά, 29χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία σε βάρος της 60χρονης μητέρας του.

Ειδικότερα, έπειτα από κλήση στο κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς, εντόπισαν εντός διαμερίσματος, νεκρή 60χρονη ημεδαπή, η οποία όπως διαπιστώθηκε μακροσκοπικά από ιατροδικαστή έφερε τραύματα από νύσσον – τέμνων όργανο, καθώς και θλών όργανο που προκλήθηκαν από τον 29χρονο.

Ο 29χρονος, ο οποίος βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε σε Ψυχιατρική Κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.


Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook