Mε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και στην 35η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί, κατηγορούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας, 3,5 ετών και της Ίριδας, 6 μηνών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας επανέλαβε τις κατηγορίες πως η κατηγορούμενη χτυπήθηκε από αστυνομικούς για να ομολογήσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκκου επιμένει ότι είναι αθώα τόσο για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας όσο και για εκείνον της Τζωρτζίνας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται στις 16 Νοεμβρίου, , να ζητήσει και νέα προθεσμία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου χαρακτήρισε έκθεση ιδεών το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και υποστήριξε ότι η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου του είπαν ότι η 34χρονη βασανίστηκε και πως οι αστυνομικοί τη χτύπησαν και μετά την έβαλαν να υπογράψει χαρτί ότι δεν την πείραξαν.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τους θανάτους των δυο παιδιών. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Καρακούκη-Καλογρηά ο θάνατος τους ήταν ασφυκτικός. Παράλληλα η κατηγορούμενη μητέρα περιμένει και τον προσδιορισμό της δίκης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.


Στο σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα να θανατωθεί το κοριτσάκι δεν έγινε με ασφυκτικό τρόπο, αλλά με τη χορήγηση κεταμίνης. Με τον ίδιο τρόπο, με τη χορήγηση της ίδιας ουσίας, τελικά, το παιδί πέθανε τον Ιανουάριο του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρονται στις καταθέσεις ιατρών και σε άλλα στοιχεία, τα οποία τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μια ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως το σκεπτικό του εισαγγελέα, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα στο δωμάτιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook