Ολονύχτια αναμένεται η επιφυλακή και η μάχη με τις φλόγες στην Τρίπολη καθώς μικρές εστίες φωτιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» κάνουν την εμφάνιση τους στο βουνό στον Άγιο Βλάση.

Ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος , σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την πρόκληση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική περιοχή του Αγίου Βλάση έξω απ’ την Τρίπολη.

Βελτιωμένη πάντως φαίνεται να είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν.

Ειδικότερα, drone του Πυροσβεστικού Σώματος με την κωδική ονομασία ΙΚΑΡΟΣ 2 το οποίο υπερίπταται πάνω από τη φωτιά δίνει σαφώς βελτιωμένη εικόνα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έγινε αμέσως αντιληπτή από πυροφύλακες οι οποίοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση από στεριά και αέρα, και γρήγορα κατάφεραν να την περιορίσουν, με τους καπνούς ωστόσο να πνίγουν την αρκαδική πρωτεύουσα. Μισή ώρα αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εστία φωτιάς, πολύ πιο σοβαρή, στις παρυφές του Μαίναλου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρώτη.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και έχουν οριοθετήσει τη φωτιά 15 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής 50 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μια ομάδα ΕΜΟΔΕ.

Εως τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Σημαντική και η συνδρομή των δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έντονη ωστόσο είναι η ανησυχία να μην επεκταθεί η φωτιά στο Μαίναλο όπου υπάρχει σπάνιο πευκοδάσος και ελατοδάσος , ενώ πολλά σημεία είναι ιδιαίτερα δύσβατα.

Σε δηλώσεις του στο arcadiaportal.gr ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης τόνισε δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το νοσοκομείο και προς το Περθώρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook