Για μετασεισμούς μετά τον δυνατό σεισμό που ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποιούν σεισμολόγοι

Όπως είπε ο κ. Παπαζάχος σε δηλώσεις στο MEGA πρόκειται για την καθιερωμένη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού της Ελασσόνας.

«Όταν έχουμε τέτοιες σεισμικές ακολουθίες σε εξέλιξη, ξέρουμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολύ μεγάλοι μετασεισμοί. Μπορούν να προσεγγίσουν ακόμα και το μέγεθος του κύριου σεισμού» είπε.

«Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε αν δούμε 15 ώρες ότι δεν κάνει κάποιο σεισμό και οι κάτοικοι να μπουν σε σπίτια που δεν είναι κατάλληλα. Πρέπει ο κόσμος να παραμείνει έξω από τα σπίτια» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε νέους μετασεισμούς, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 6 Ρίχτερ.

Ωστόσο, όπως είπε μπορεί να είμαστε τυχεροί, όπως συνέβη στη Σάμο, ή άτυχοι, όπως συνέβη στην Κεφαλονιά.

Αντίστοιχα, όπως δήλωσε στο protothema.gr o διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης η δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναμενόμενης μετασεισμικής ακολουθίας.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει μεγαλύτερος μετασεισμός από αυτόν. Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις της αποψινής δόνησης σε μια «πληγωμένη περιοχή».

Λέκκας: Ενεργοποιήθηκε άγνωστος κλάδος του ρήγματος

Μιλώντας στην ΕΡΤ αμέσως μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών χαρακτήρισε «έκπληξη» τον τόσο μεγάλο μετασεισμό, υποστηρίζοντας ότι περιμένουμε να δούμε τα επόμενα λεπτά αν ενεργοποιείται κάποιος νέος κλάδος.

«Ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ένας καινούριος κλάδος που ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, αφού χαρακτήρισε ως «έκπληξη για εμάς τον μετασεισμό», ανέφερε ότι το επίκεντρο απομακρύνεται από τη Λάρισα όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν και οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook