Μεγάλη η ανταπόκριση για εμβολιασμούς στις ηλικίες 30-39 και 40-44 με το άνοιγμα της πλατφόρμας και τα ραντεβού να κλείνονται μέχρι και μετά από 1,5 – 2 μήνες!

Η πλατφόρμα για εμβολιασμό στις ηλικίες 40-44 άνοιξε σήμερα το απόγευμα , ενώ για τις ηλικίες από 30-39 είχε ανοίξει από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ήδη οι δικαιούχοι έτρεξαν να κλείσουν ραντεβού με την προσέλευση να είναι τόσο μεγάλη ώστε σύμφωνα με πληροφορίες θα άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα αφού άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το σχετικό μήνυμα ώστε να μπουν στον κόμβο του emvolio.gov.gr και να κανονίσουν το ραντεβού τους.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 40-4ο είχε  προαναγγείλει το απόγευμα  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Η επόμενη πλατφόρμα που θα ανοίξει θα είναι για τους 45 έως 49 ετών, το Μεγάλο Σάββατο. Έτσι, από το Μεγάλο Σάββατο, ολοκληρώνεται η πρόσβαση στη θωράκιση έναντι του κορωνοϊού για το δυναμικό, ενεργό τμήμα του πληθυσμού 30-49 χρόνων, όπως είχαν κατηγοριοποιηθεί σε υποομάδες.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιχείρηση «Ελευθερία». Ξεπεράσαμε το 2,9 εκατ. εμβολιασμούς και τώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα σπάμε το καθημερινό ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τόνισε πως από 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

«Το Μάιο θα φτάσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς», είπε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας.

«Υπάρχει επάρκεια εμβολίων που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλο αριθμό εμβολιασμό τους επόμενους μήνες», τόνισε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το σχεδιασμό για τα νησιά ενόψει και της τουριστικής περιόδου, είπε ότι αυτός έχει ήδη προχωρήσει και προσέθεσε ότι πλέον υπάρχουν στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για το φετινό καλοκαίρι δύο νέα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά, αλλά και εκατοντάδες προσλήψεις υγειονομικών στα κέντρα υγείας των νησιωτικών περιοχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook